9 orase disparute

9 orase disparute

In cele de mai jos vei descoperi cele mai interesante orase disparute care in vremurile de demult erau asezari reale dar a caror amplasare a fost uitata.  Marea majoritate a acestor orase disparute sunt intens studiate de catre oamenii de stiinta.

Aceste orase sunt adevarate obiective turistice si foarte multe persoane calatoresc in aceste tari doar pentru a petrece cateva ore in orasele disparute ale lumii.

  Iata care sunt cele 9 orase disparute

  1. Machu Pichu ( Peru) – Orasul Pierdut al Incasilor

Machu Pichu este un oras incas pre-columbian care este localizat la 2.430 de metri altitudine pe creasta unui munte, deasupra vaii Urubamba din Peru. Machu Pichu a fost construit in anul 1450 si a fost abandonat in mai putin 100 de ani.

  1. Angkor ( Cambodgia ) –  Contine cel mai mare monument religios din lume

Angkor este resedinta imperiului Khmer care a inflorit in secolul IX pana in secolul XV d.Hr. In anul 1431 d.Hr. invadatorii thailandezi au preluat capitala Khmerilor si a fortat populatia sa migreze spre sud.

  1. Memphis ( Egipt ) – Vechea capitala a Egiptului

Memphis este vechea capitala a primei nome din Egiptul  de Jos de la inceputul intemeierii sale si pana in anul 2200 i.Hr. Mempgis a avut 30.000 de locuitori si era cea mai mare asezare din toata lumea.

  1. Petra ( Iordania ) – Structuri din piatra sapate in stanci

Petra este un oras care se afla pe panta Muntelui Hor intr-un bazin printre muntii care formeaza latura estica a Arabah. Aceasta era renumita pentru numeroasele structuri din piatra sapate in stanca.  Declinul acestui oras s-a produs in timp ce se afla sub dominatia romana. In anul 363 un cutremur a distrus toate cladirile si a avariat sistemul vital de administrare a apei.

  1. Palmyra ( Siria ) – Mireasa desertului

Pe vremuri Palmyra era un oras important din centrul Siriei. Locul a ramas in paragina dupa secolul XVI , oamenii au inceput pur si simplu sa abandoneze orasul.

  1. Pompei ( Italia ) –  Ingropat de un Vulcan

Acest oras roman care era apropiat de orasul Napoli a fost distrus si ingropat complet in timpul unei eruptii catastrofice a vulcanului Vezuziu care a durat doua zile, mai exact in anul 79 pe data de 24 august. Orasul a fost pierdut pentru aproximativ 1700 de ani pana cand a fost descoperit accidental in anul 1748.

  1. Palenque ( Mexic ) – cel mai frumos oras mayase

Palenque este un oras mayas care se bucura de imprejurimile junglei si este una dintre minunile din Mexic. Acesta a fost ocupat pentru prima data intre anii 600 si 700 d.Hr.

  1. Efes ( Turcia ) – este unul dintre cele mai importante orase de la inceputurile crestinismului

Efes era un oras grec care facea parte din vechea Anatolia. Era un oras important pentru crestini  iar Pavel l-a folosit ca oras de baza.

  1. Sanchi ( India ) – este cel mai bine pastrat grup de monumente budiste

Este un monument de patrimoniu mondial si se afla pe un deal aplatizat din gresie. In plus  acesta gazduieste cel mai bine pastrat grup de monumente budiste din India. Orasul a fost descoperit in anul 1818 si are o structura solida fiind inconjurat de un gard masiv din piatra.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *