9 indicii ca ai avea probleme cu tiroida

9 indicii ca ai avea probleme cu tiroida

Crezi ca ai probleme cu tiroida? Ei bine, trebuie sa acorzi atentie la cele de mai jos. Indiciile acestea iti vor arata ca ai problem cu tiroida si ca trebuie sa mergi de urgenta la un control.

Iata cele 9 semnale care iti indica ca ai problem cu tiroida

Oboseala inexplicabila

Ai parte de oboseala brusca care nu este justificata, acesta este primul indiciu care te-ar putea face sa crezi ca ai problem cu tiroida. Daca oboseala apare in mod neasteptat mai ales in prima parte a zilei atunci trebuie sa iti tragi semnale de alarma. Daca te simti obosita imediat dupa ce mananci atunci este posibil sa fie un anumit alimnet care sa intensifice proasta functionare a tiroidei tale. In cazul in care oboseala persista pe o perioada mare de timp este cazul sa mergi la doctor.

Digestie precara

Flatulenta si balonarea sunt disfunctionalitati care sunt associate unei tiroide cu problem. Tiroida este asociata cu buna functionare a intregului organism. Problemele legale de digestive pot fi un indiciu clar ca tiroiuda nu mai functioneaza la parametric normali.

Fluctuatii in greutate

Cresterea constanta in greutate chiar daca ai un stil de viata sanatos este de cele mai multe ori asociata cu hipotiroidia. O scadere constanta in greutate si inexplicabila poate fi un symptom de hipertiroidism. Ai nevoie sa excluzi din dieta ta anumite alimente care afecteaza buna functionare a tiroidiei.

Probleme respiratorii

Daca respiri cu greutate ca si cand ai avea un atac de panica poate fi de vina tiroida. Daca mananci alimente precum soia, broccoli, vraza sau alune atunci trebuie sa le elimini complet din dieta.

Depresie

Depresia poate fi un simptom sau un rezultat  al mai multor lucruri. Tiroida poate principala vinovata pentru asta. Daca tiroida nu mai functioneaza corect va produce un dezechilibru hormonal in organism iar asta va duce la o depresie.

Probleme cu vederea

Problemele cu vederea pot indica o proasta functionare a tiroidei. Aceasta problema vine la pachet cu multe alte simtpme si ar fi indicat sa iti faci cateva analize hormonale.

Intoleranta la caldura

Daca suporti cu mare greutate caldura sau daca ti se face cald dintr-o data atunci ai sigur probleme cu tiroida. Tiroida est o glanda la fel ca si gabdele sudoripare, toate acestea lucreaza impreuna pentru a restabili echilibrul organismului.

Intoleranta la frig

Daca nu tolerezi frigul si ai intoleranta la caldura este clar ca tiroida ta nu isi indeplineste functiile. Daca iti este rece tot timpul atunci trebuie sa iti faci de urgenta un control medical.

Dormi mai mult decat de obicei

Daca dormi mai mult decat erai obisnuita si cu toate astea te trezesti la fel de obosita atunci trebuie sa mergi de urgenta la medic si sa verifici ce se intampla cu tirioida ta. Starea ta de oboseala poate fi un indiciu clar ca ai probleme cu tiroida.

Cel mai recomanda este sa mergi la medic si sa iti faci un set de analize care sa iti indice starea de sanatate.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *