8 beneficii ale consumului de varza

Varza verde

Varza (Brassica oleracea) este o leguma comestibila verde sau rosie, una dintre cele mai vechi legume cunoscute de om, iar alchimistii o credeau materia primă a alimentelor (sursa: Wikipedia)

Varza verde
Varza verde

Indiferent de culoare, varza are numeroase beneficii asupra corpului, iar in urmatoarele randuri va prezentam 8 dintre acestea:

1. Varza rosie si cea verde sunt foarte sarace in calorii, dar sunt bogate in vitamine si minerale potrivite pentru corpul nostru.

2. Varza ajuta la procesul anti-imbatranire. Contine vitamina C care pastreaza pielea tanara si intarzie procesul natural de imbatranire.

3. Numeroase studii au aratat ca varza contine substante cu proprietati anti-cancer. Consumul de varza aduce corpului nostru substante numite „Flavonoide” care au proprietati anti-oxidante si poate lupta impotriva cancerului.

4. Vitamina A, care este esentiala pentru o vedere buna, este prezenta in varza. O alimentatie bogata in legume, inclusiv varza si morcovi, poate reduce sansele de a purta ochelari de vedere.

Varza rosie
Varza rosie

5. Pe langa vitamina C si A, varza mai contine si vitamina E care ajuta la repararea celulelor si un metabolism sanatos. De asemenea, vitamina E este foarte buna la producerea anti-corpilor.

6. Varza s-a dovedita a fi buna in tratamentul ulcerului. Glutamina fiind responsabila pentru aceasta proprietate si obtinandu-se foarte usor din sucul de varza.

7. Varza este foarte bogata in sulfuri si minerale, care sunt folosite ca agenti curativi in sistemul nostru digestiv. Includerea verzei in alimentatie poate reduce sansele de indigestie si constipare.

8. Studiile au aratat ca varza poate reduce sansele imbolnavirii de Alzheimer si de asemenea consumul de varza poate ameliora simptomele celor care sunt deja bolnavi de Alzheimer – varza rosie fiind cea mai potrivita in astfel de cazuri.

Mai stiti alte beneficii ale consumului de varza?

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

  1. un articol excelent!!! am consumat salata de varza cu ulei de masline si otet balsamic de 4-5 ori pe saptamina timp de 2-3 luni. Pielea a beneficiat din plin avind o luminozitate aparte si daca nu as fi exagerat cu dulciurile (sarbatorile de iarna) sunt sigura ca s-ar fi vazut si la cantar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *