5 situații clare ce îți oferă răspunsul la întrebarea: este necesară purtarea unui aparat dentar?

pexels-andrea-piacquadio-789822

Știința care studiază deformările dento-maxilare și metodele de îmbunătățire și corectare a acestora poartă numele de ortodonție. Pe lângă faptul că influențează în mod negativ aspectul zâmbetului, o dantură inegală poate da naștere unei serii de boli și afecțiuni parodontale sau chiar pierderii dinților. Durerile de cap, de gât sau de spate, apărute din senin și care nu au la bază o explicație clară, ar putea fi cauzate de o dantură inegală, iar in acest caz se recomandă vizita imediată la un medic ortodont!

Zâmbetul nostru joacă un rol vital în procesul de socializare, în modul în care stabilim diferite relații și conexiuni interumane și poate reprezenta un factor definitoriu între o relație de succes și una nereușită. Faptul că acorzi o atenție deosebită zâmbetului tău și modului de îngrijire al acestuia, nu este întotdeauna de ajuns deoarece unele cazuri necesită mai mult decât metodele uzuale de îngrijire, și anume consultul unui medic ortodont. În urma îndepărtării oricărei anomalii dentare, zâmbetul tău va ieși în evidență și va contribui semnificativ la imaginea ta, sporindu-ți încrederea în tine!

Anomaliile dentare reprezintă o deformare a danturii care poate fi consecința diverselor obiceiuri nesănătoase, precum rosul unghiilor, sau pot lua naștere pe sistem ereditar. Totuși, dacă acestea sunt descoperite la timp și beneficiază de un tratament corespunzător, riscul de apariție a altor afecțiuni cum ar fi fracturile dentare, tulburările articulare, bruxismul sau problemele legate de mandibulă, este aproape complet inexistent. Dintre cele mai des întâlnite anomalii, amintim: malocluzia, care apare sub forma unei alinieri inegale a dinților, dinții aliniați prea în față sau prea în spate față de linia arcadei sau strungăreața.

Metodele de ameliorare a problemelor ortodontice sunt numeroase și dintre acestea amintim: elasticele, aliniatoarele, brackeții, aparatele ortodontice fixe sau mobile, sau disjunctoarele. Decizia începerii un tratament ortodontic ar putea necesita uneori vizita la un medic specializat în domeniul chirurgiei dentare. Decizia corectării danturii cu ajutorul unui aparat dentar nu este condiționată de vârstă.

Pentru a te convinge de beneficiile purtării unui aparat dentar, consultă lista de mai jos, realizată de dr. Andreea Jianu, medic specialist ortodonție în cadrul clinicii Unique Smile Sibiu.

  1. Nu îți vei mai face griji legat de felul în care funcționează dantura ta. Purtarea aparatului dentar nu doar că va influența în mod vizibil întreaga ta fizionomie, ci va contribui în mod pozitiv la modul în care funcționează dantura ta. Astfel, nu va mai fi nevoie să te gândești la apariția cariilor sau la o dantură inestetică și nefuncțională.
  2. Un aspect estetic imaculat. Un zâmbet strălucitor și impecabil necesită o atenție sporită însă grija zilnică, o igienizare corectă și repetarea acestora zi de zi, poate duce la rezultate suprinzătoare! Totodată, progresul tehnologiei din ultimii ani a făcut posibilă crearea și adaptarea diferitelor tipuri de aparate dentare (de la cel metalic și până la cel din safir) dintre care tu poți opta pentru varianta care ți se potrivește ce mai bine!
  3. Vei putea mușca în mod corect. Pentru a trata în mod corespunzător și corect malocluzia dentară sau, în termeni uzuali, mușcătura strâmbă, vei avea nevoie de expertiza unui specialist ortodont. Această afecțiune nu dispare pur și simplu și își face apariția atunci când există o diferență de dimensiuni între mandibulă și maxilar. Fracturile dentare, problemele la înghițire și dificultățile la mestecare sau exprimare, pot fi toate cauze ale unei astfel de asimetrii dentare, netratate la timp!
  1. Digestia ta va cunoaște o îmbunătățire considerabilă. Problemele digestive reprezintă o consecință inevitabilă a mestecării și înghițirii incorecte a alimentelor, procese favorizate de o dantură inegală. Corectarea dinților și alinierea acestora cu ajutorul aparatului dentar vor determina automat înlăturarea dificultăților la mestecare, lucru care se va traduce printr-o digestie mai eficientă.
  2. Rezultate optime indiferent de vârstă. Datorită gamei largi și variate de aparate dentare prezente pe piață, îndreptarea danturii este posibilă în cazul tuturor persoanelor, indiferent de vârstă. Obținerea zâmbetului de vis este un proces realizabil atât pentru copii, adolescenți, adulți și chiar pentru persoanele vârstnice. Perioada de corectare a danturii variază în funcție de vârsta persoanei, fiind cu 10%-20% mai redusă la copii, din moment ce structura osoasă a acestora este considerabil mai maleabilă decât în cazul persoanelor mature.

Decizia corectării danturii cu ajutorul aparatului dentar îți va dezvălui și mai multe avantaje în timp, pe lângă cele precizate de noi. Cu răbdarea necesară și acceptarea acestui tratament ca parte din rutina ta zilnică, rezultatele nu vor înceta să apară iar la sfârșitul tratamentului vei obține zâmbetul impecabil, de mult visat, și care-ți va îmbunătăți considerabil calitatea întregii vieți!

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *