5 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării de care să te bucuri din plin

kitchen-interior-design-with-wooden-furniture

Este greșită ideea conform căreia tot ce trebuie să faci ca să te bucuri de o bucătărie de vis este să iei setul de mobilă care îți place cel mai mult. Astfel de seturi au într-adevăr avantajul unui aspect coerent, însă alegerea lor doar după criteriul estetic îți va pune cel mai probabil probleme de-a lungul timpului. Pentru designul interior al oricărei bucătării, trebuie să se țină cont de diferite aspecte practice și funcționale.

De aceea, este important să ții cont de câteva reguli din domeniul amenajărilor interioare, deoarece acestea nu au legătură doar cu cât de frumoasă este o cameră, dar și cu cât de confortabilă, practică și eficientă se va dovedi. Ca să te bucuri cât mai mult de bucătăria ta, ține cont de aceste 5 sfaturi în amenajarea sa:

  1. Stabilește spațiul de luat masa

Înainte de a lua decizii cu privire la mobilă, ar fi bine să știi exact cum vei folosi bucătăria. Spre exemplu, ar trebui să știi care este spațiul din locuința ta în care vei lua masa – în bucătărie sau în living. Masa și scaunele pot ocupa destul de mult spațiu, care uneori nu este disponibil în bucătăriile mici. Unele persoane preferă o abordare mixtă: chiar dacă plasează masa și scaunele în living, își doresc totuși un spațiu mai mic și mai informal pentru mâncat în bucătărie. În astfel de situații, un bar cu două scaune înalte poate fi soluția potrivită.

  1. Planifică pentru gătit

Un concept despre care ar trebui să afli mai multe este „triunghiul de lucru”. Acesta se referă la modul în care sunt dispuse aragazul, chiuveta și frigiderul. În funcție de modul în care le așezi, vei putea găti mai eficient sau, din contră, vei pierde timp în bucătărie. Găsești aici mai multe sfaturi pentru așezarea optimă a triunghiului de lucru.

  1. Stilul de design interior

Fiecare persoană are anumite preferințe în design interior. Totuși, în loc să pornești de la zero, ar trebui să selectezi unul sau două stiluri de amenajări interioare care ți se potrivesc, atât ca estetică, cât și ca stil de viață. Astfel, îți va fi mult mai ușor să alegi finisaje, mobilă și decorațiuni în armonie unele cu altele. Cu siguranță ai auzit despre stilurile minimaliste, clasice, tranziționale sau contemporane – însă știi diferențele dintre ele? De la culori, la materiale și detalii, există mai multe aspecte care sunt luate în considerare.

  1. Cu sau fără musafiri?

Multe persoane doresc ca bucătăria să nu fie rezervată gătitului, ci și să includă un spațiu de socializare, în care își pot primi prietenii la discuții lângă o cafea. În acest caz, există mai multe opțiuni: o masă clasică, o insulă de bucătărie cu scaune sau un bar, în special în cazul în care ai la dispoziție un open space. Dimensiunea bucătăriei și stilul amenajării sunt factori esențiali în această alegere.

  1. Micile detalii

Odată ce ai stabilit planul bucătăriei, corpurile de mobilă și principalele electrocasnice, este timpul să îți îndrepți atenția către decorațiuni. În funcție de stilul bucătăriei, acestea pot varia de la ghivece cu plante aromatice și seturi de condimente, la tablouri abstracte sau vase ceramice deosebite. Cele mai comune lucruri pot schimba atmosfera bucătăriei. Spre exemplu, într-o bucătărie monocromatică și neutră (albă, gri sau neagră), poți adăuga echilibru paletei cromatice printr-un coș cu fructe de culori intense – spre exemplu, rodii, mere roșii sau, dacă preferi o culoare accent mai fresh, limete.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *