O excursie cu barca este un prilej extraordinar de conectare cu natura, de relaxare si de libertate. Pentru a avea parte de o experienta placuta si a evita eventualele pericole care pandesc in lacuri, mari si oceane, este nevoie insa sa se respecte cateva reguli importante, care se invata si la o scoala de navigatie:
Prognoza vremii
Pana nu demult, pentru a cunoaste prognoza vremii, oamenii citeau presa, ascultau radioul sau urmareau cu interes informatiile speciale de la televizor. In ziua de astazi, accesul la noutatile despre vreme este mult mai rapid, prin intermediul aplicatiilor instalate pe telefon. Astfel ca, inainte de a porni intr-o calatorie cu barca, este esential sa se consulte buletinul meteorologic din zona respectiva si pentru perioada in care are loc excursia, subliniaza expertii de la skipper academy.
In unele situatii, va fi nevoie de amanarea planurilor, din cauza vantului puternic sau a precipitatiilor abundente, dar in altele vremea poate fi favorabila pentru o calatorie in larg. Aplicatiile ofera chiar si unele date foarte utile in cazul navigatiei: directia si viteza vantului, directia si inaltimea valurilor.
Planificarea
Inainte de a porni la drum, sau, mai precis, pe apa, orice capitan isi face un plan pe care il urmeaza cu strictete, ajutandu-l sa fie mai bine organizat si mai bine pregatit in fata tuturor provocarilor. Se va stabili itinerariul exact, cu portiunile pe care se poate naviga, alimentele de care este nevoie pentru orele petrecute departe de tarm, dar si alte necesitati.
Vesta de salvare este obligatorie!
Vesta de salvare poate face diferenta intre viata si moarte, in anumite cazuri in care apar situatii neprevazute. Nu se va iesi pe apa fara acest accesoriu indispensabil!
Echipament adecvat
In plus, o regula de baza este purtarea echipamentului adecvat, alcatuit din incaltaminte cu talpa aderenta, adecvata suprafetelor umede si care sa protejeze degetele de eventuale lovituri, ciorapi termici, o haina rezistenta la vant si impermeabila, pantaloni sau salopeta cu intarituri la genunchi si fund si manusi de sailing. In plus, indiferent de sezonul in care se pleaca pe mare cu barca, se va tine cont si de protectia solara, care trebuie sa aiba SPF 50+.
Experienta isi spune cuvantul!
Absolventii care au urmat Cursuri Permis Barca stiu cat de important este sa aiba experienta si pregatire atunci cand pornesc in larg. O idee buna poate fi ca in cazul in care pleaca pentru prima data intr-o calatorie pe ape persoana in cauza sa fie insotita de o alta cu experienta in acest domeniu. Un navigator experimentat le da incredere novicilor, ii ajuta sa capete curaj si sa ia cele mai bune decizii.
Beneficiind de cursuri de specialitate, in care invata si partea teoretica, dar si practica, navigatorii vor fi bine pregatiti pentru a face fata acestei experiente. In plus, cunoasterea barcii este esentiala. Nu se porneste cu ea in aventuri pe ape inainte de a o studia bine si de a o testa. Acest lucru se face chiar din momentul in care barca este achizitionata.