5 probleme ce pot duce la despărțirea unui cuplu

Couple arguing about money at home. Problems in relationship

Dezvoltarea unei relații de lungă durată, în care partenerii să poată investi cu naturalețe resursele de care dispun, astfel încât să se bucure farmecul acesteia, poate fi împiedicată de apariția anumitor probleme la nivel de cuplu.

Motivele pentru care partenerii se despart nu sunt atât de variate precum am putea crede, acestea având un numitor comun: incompatibilitatea, sub o mulțime de forme, așa cum vom vedea în cele ce urmează.

Iată cum poate apărea incompatibilitatea într-o relație, generată de anumite probleme suficient de mari pentru stabilitatea unei relații, astfel încât să poată duce la despărțirea celor doi:

Infidelitatea unuia dintre parteneri

Faptul că unul dintre parteneri a avut o aventură, sau are o relație extraconjugală, reprezintă o lovitură puternică pentru stabilitatea unei relații.

Nerespectarea angajamentelor față de partener, dezvoltarea sentimentului de neîncredere față de cel care a înșelat și readucerea în discuție a acestui subiect, cu ocazia fiecărei discuții aprinse din viitor, creează un mediu toxic în interiorul cuplului.

O astfel de stare de tensiune poate culmina cu o despărțire, sau cu un divorț, precum și cu o rupere ireversibilă a legăturilor dintre cei doi.

Scăderea în intensitate a sentimentelor

Deconectarea emoțională și slăbirea legăturilor afective reprezintă o cauză-cheie pentru despărțirea majorității cuplurilor. De altfel, acest factor influențează de multe ori și comportamentul unuia dintre parteneri față de jumătatea sa, până la momentul final al despărțirii.

De cele mai multe ori, scăderea în intensitate a sentimentelor se datorează faptului că unul dintre parteneri are o dinamică separată față de cea a cuplului, privind evoluția / așteptările față de viitor, pe un anumit interval de timp. Atunci când cei doi parteneri nu mai sunt compatibili, din punct de vedere al așteptărilor, diminuarea sentimentelor este inevitabilă.

Gestionarea problemelor de ordin financiar

Dacă un cuplu se confruntă cu probleme financiare foarte mari, pot apărea discuții și certuri zilnice pe marginea acestui subiect. De obicei, unul dintre parteneri are rolul de acuzator, îndreptând către celălalt o serie de acuzații pe care cel din urmă simte că nu le mai poate gestiona.

O serie de subiecte pot genera astfel de discuții: generarea unor venituri insuficiente, risipa fondurilor disponibile către zone ce nu asigură resursele de bază pentru stabilitatea unei familii, dispariția constantă a unor sume importante de bani, faptul că unul dintre parteneri are un salariu mult mai bun decât iubitul / iubita sau soțul / soția.

Neîndeplinirea așteptărilor individuale

Atunci cand partenerii simt că obiectivele individuale (mutarea împreună, căsătoria, planificarea timpului liber) nu pot fi îndeplinite în cazul relației respective, iar compromisurile nu reprezintă o opțiune în care aceștia să creadă, percepția față de prezent și viitor se poate altera.

De obicei, această problemă în cuplu începe să capete contur după o perioadă de aproximativ 1 an de la începerea relației, atunci când cei doi pășesc împreună într-o etapă mult mai “așezată” a relației.

Dacă planurile față de viitor nu sunt 100% compatibile cu realitatea, iar iubirea are sensuri diferite de la un partener la altul, despărțirea poate fi un scenariu inevitabil.

Incapacitatea de a concepe un copil

Această chestiune este mai mult decât delicată, în condițiile în care relația dintre parteneri este văzută ca fiind cea mai importantă sursă de suport, în contextul urmării unui tratament pentru infertilitatea în cuplu.

Mai mult decât atât, în cazul cuplurilor care se confruntă cu probleme de relație, amplificate pe fondul incapacității de a concepe un copil pe cale naturală, alți factori ce pot contribui la insatisfacția conjugală sunt:

Afla mai multe despre care sunt cauzele infertilitatii la barbati

Lipsa de incompatibilitate dintre doi parteneri poate duce la răcirea relației și, în continuare, la despărțire. Identificând în mod corect aceste probleme și cunoscând metodele prin care pot fi acestea abordate, conform sfaturilor unui terapeut de cuplu, relația poate fi salvată.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *