5 pasi pentru a iesi din capcana singuratatii

Oricât de mult susții că îți place singurătatea trebuie să recunoști că există momente în care simți că o vei lua razna dacă nu ieși în lume.

Ai nevoie de socializare, de oameni pozitivi în jurul tău și tu știi asta.

5 pasi pentru a iesi din capcana singuratatii

Iată 5 pași simpli care te vor ajuta să cobori din Turnul tău și să spui stop izolării.

1. Oferă-ți o bucurie!

Fă o listă cu activitățile care îți plac și pe care le făceai înainte de a te izola. Poate este vorba despre cumpărături, plimbări în aer liber, mers la teatru, film, ieșit cu fetele la un cocktail…. Vizualizează cum te simțeai când făceai ceea ce îți place. Nu-i așa că deja ți-e dor de acele lucruri? Nu mai sta pe gânduri și coboară din Turnul tău!

2. Amintește-ți despre punctele tale forte!

Cei care se izolează au tendința de a-și percepe în mod exagerat defectele și de a se subestima. Așează-te în fața oglinzii având pregătit un teanc de bilețele pe care le vei lipi pentru a le putea vizualiza zilnic. Nu uita să notezi și afirmații precum: râd cu plăcere, mă bucur de viață, viața mă iubește, azi este o nouă zi minunată, mă simt perfect în pielea mea…

3. Acceptă-te și iubește-te necondiționat!

A te iubi și accepta înseamnă să ai grijă de tine din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual. Hranește-ți sufletul cu ce îl încântă. Ai grijă de corpul tău. Ai grijă de mintea ta. Ai grijă de spiritul tău. Viața spirituală creează un contact cu tine însăți mai bun, te ajută în a te accepta.

4. Dezactivează butonul sexului!

Poate că motivul însingurării tale este un eșec sentimental. Te simți vulnerabilă în fața oricărui bărbat care îți place? La fiecare întâlnire cu un reprezentant al sexului opus adulmeci imediat un posibil partener de viață?

Caută în mod deliberat prieteni bărbați cu care să NU poți avea o relație erotică pentru a-ți normaliza comportamentul în fața celuilalt sex.

5. Redescoperă-ți prietenii pe care îi ai deja!

Amintește-ți că există oameni cu care te înțelegi perfect. Cei mai buni dintre ei își vor aminti mereu de tine și se vor bucura să te revadă. Prieteniile adevărate pot fi adesea revigorate chiar și după decenii.

Simona Ioniță
http://simonaionita.blogspot.ro

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *