5 lucruri pe care nu trebuie sa le mai faci dimineata

5 lucruri pe care nu trebuie sa le mai faci dimineata

Lucrurile pe care le faci dimineata iti influenteaza foarte mult somnul de peste noapte. Atunci cand te confrunti cu insomnia trebuie sa fii atenta la orele dinainte de culcare. Mai mult de atat sunt cateva lucruri pe care nu trebuie sa le mai faci dimineata.

Sunt cateva obiceiuri pe care le ai dimineata si care iti vor afecta somnul noapte. Aceste lucruri nu trebuie sa le mai faci pentru binele organismului tau.

Iata care sunt cele 5 obiceiuri nocive pe care le ai dimineaa si care iti afecteaza calitatea somnului

  1. Te trezesti mereu la ore diferite

Daca azi te-ai trezit la 7 si jumatate iar in urma cu o zi la ora 11 este clar nu program defectuos pentru tine. Atunci cand vine vorba de un somn de calitate, consecventa este cheia. De aceea este important sa ai parte de mai mult echilibru.

„Cand te trezesti mereu la o alta ora, corpul tau se va simti foarte obosit, caci ritmul circadian nu are niciodata timp sa se ajusteze”, a explicat Amy Shah care este un expert in medicina.

  1. Amani alarma de multe ori

Cu siguranta nu iti place sa te trezeasca alarma in fiecare zi. Daca obisnuiesti sa iti pui alarma la o anumita ora si sa o tot amani pana cand te dai jos in pat este un semn clar ca nu ai parte de un obicei sanatos. „Cand amani alarma, de cele mai multe ori intri din nou intr-o stare adanca de somn, ceea ce te face sa te trezesti si mai greu si sa ai o dimineata mult mai lenta” a explicat dr. Victoria Albina.

  1. Sari peste micul dejun

Somnul nostru este influentat de felul in care mancam. Atunci cand sari peste micul dejun ti se va face foame in a doua parte a zilei. Aceasta foame pe care o ai va fi foarte greu de controlat. Vei sfarsi prin a lua cine tarzii iar digestia iti va fi mult mai ingreunata. In plus, vei adormi la o ora total nepotrivita.

  1. Eviti lumina dimineatii iar sear ate expui la lumina artificiala

Somnul este legat de ritmul cardiac. Chiar daca soarele rasare iar ochii tai inca nu sunt expusi la lumina naturala vei simti un implus cum ca esti pregatit sa te trezesti.

Daca seara te expui la lumina albastra a ecranelor, precum: telefon, laptop sau TV organismul tau va crede ca trebuie sa ramana activ in continuare asa ca nu vei putea adormi.

  1. Iti ignori cronotipul

Cronotipul fiecarei persoane defineste la ce ore este aceasta active in mod natural. Mai exact cand trebuie sa te culci sau cand trebuie sa te trezesti.  Daca nu tii cont de toate aceste lucruri si functionezi importiva naturii tale cu siguranta vei avea parte de dificultati si te vei simti mereu obosita.

Ca sa poti avea parte de o relatie mai buna cu somnul tau este necesar sa tii cont de toate cele 5 elemente mentionate mai sus. Cu cat vei fi mai organizata cu atat vei avea parte de o rutina mai buna.

 

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *