5 greseli pe care le faci in alimentatie

5 greseli pe care le faci in alimentatie

Te mandresti cu faptul ca mananci numai produse organice?  Cu siguranta ai omis cateva aspecte si faci unele greseli in alimentatie astfel incat nu poti sa ajungi la kilogramele mult dorite.

Nutritionistii sunt de parere ca si persoanele care tin o dieta riguroasa fac greseli si nu pot avea parte de rezultatele mult dorite.

Iata care sunt greselile pe care le faci

Eviti galbenusul de ou

Micul dejun acasa sau in oras trebuie sa fie cat mai natural. Omleta ta trebuie sa fie facuta din oua intregi. Renunta sa mai pui doar albusurile in ompleta si sa inlaturi galbenusurile. Galbenusul de ou contine grasimi saturate care ar putea afecta inima. Grasimile saturate sunt metabolizate in dioxid de carbon si apa. Acestea sunt o sursa sanatoasa de energie. Galbenusul de ou contine vitamine precum: A, D, E, K, B6, B12, zinc, fosfor , calciu si acid folic. Asocierea consumului de galbenusuri cu un  nivel ridicat al colesterolului este exagerata.

Nutritionistii sunt de parere ca ouale sunt o parte foarte importanta a unei diete sanatoase si nu pot fi o cauza a bolilor de inima daca nu sunt consumate in exces.

Faci exces de indulcitor natural

Daca adori bauturile dulci sau alimentele dulci atunci cele ce urmeaza nu vor fi tocmai pe placul tau. Chiar si indulcitorii artificiali pot reprezenta un pericol pentru sanatate. Indulcitorul din agave contine 90% fructoza. Fructoza este metabolizata integral de ficat si transforma in grasimi cu 20 – 30% mai repede decat glucoza.

Consumi prea mult soia

Soia este cu siguranta un aliment cunoscut de oamenii de pretutindeni. Aceasta este promovata in ultima vreme ca fiind un aliment sanatos. Medicii nutritionisti sunt de parere ca 30 de grame de soia pot provoca in timp hipertiroidie si simptome precum oboseala, letargie, scaderea in greutate si constipatie.  S-a mai demonstrat faptul ca soia stimuleaza cresterea numarului de celule canceroase iar cel mai mare beneficiu pe care ti-l poate aduce este vitamina B12. Aceasta este foarte greu de asimilat de organism si va creste mai degraba nevoia organismului pentru aceasta vitamina.

Inlocuiesti orezul alb cu cel brun

Orezul brun nu este mai sanatos decat orezul aln. In urma unor teste realizata s-a constatat ca toate tipurile de orez contin cantitati semnificative de arsenic iar in arsenic se regaseste straturile superioare ale bobului de orez. Se pare ca orezul brun contine cu 80% mai mult arsenic decat orezul alb.

Consumi prea multe fructe de acai

UIn bol de fructe de acai contine aproximativ 60 de grame de zahar. Daca acestor fructe le mai adaugi  si topping atunci continutul de zahar din sange va creste. Fructele de acai sunt renumite pentru consumul de fibre si de antioxidanti. Nu este neaparat necesar sa renunti la ele tot ce ai de facut in schimb este sa limitezi consumul acestora pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Cu cat vei avea mai multa grija la alimentatia ta cu atat vei avea parte de rezultate mai bune si vei reusi sa ai parte de o silueta impresionanta.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *