4 beneficii ale laptelui

4 beneficii ale laptelui

Laptele este unul dintre alimentele care are cele mai multe beneficii asupra sanatatii tale.

Vizitand orice parte a lumii, vei ramane surprins sa vezi ca laptele se gaseste peste tot. De asemenea, laptele este un aliment indispensabil pentru bebelusi si copii.

4 beneficii ale laptelui
4 beneficii ale laptelui

Putini stiu insa care sunt beneficiile laptelui:

Laptele abunda in nutrienti

Laptele cuprinde proteine, lactoza, calciu, vitamina D, vitamina B12. In ceea ce priveste proteinele, nu este necesar sa fie asociat cu alte alimente pentru a obtine necesarul suficient organismului tau. Pentru vegetarieni, laptele reprezinta cea mai buna sursa de proteine. Vitamina A intareste imunitatea organismului, previne aparitie problemelor de vedere inclusiv orbirea. Calciul prezent in lapte intareste oasele.

Laptele are efect energizant

Ingredientele continute de lapte sunt o reala sursa de energie, asigurand buna functionare a sistemului nervos si protejand inima mentinand presiunea sangelui.

Laptele este benefic in special femeilor

Femeile in general trebuie sa consume mai mult lapte prentru a evita problemele osoase cum ar fi osteoporoza aparuta de obicei la batranete. Pentru ca femeile sunt mai predispuse la aparitia cancerului in comparatie cu barbatii, consumul laptelui este de preferat deoarece previne aparitia cancerului la san sau la colon.

Laptele este ideal pentru femeile insarcinate si pentru cele care alapteaza

Inainte de nasterea copilului si dupa, femeile trebuie sa consume cantitati considerabile de lapte pentru a asigura provizii suficiente de calciu, atat pentru mama cat si pentru copil. Femeile care alapteaza trebuie sa consume cantitati suficiente de lapte pentru a asigura o cantitatea suficienta de lapte matern.

Laptele poate fi consumat atat in forma sa naturala cat si inalte forme precum iaurt, branza etc. Este bogat in nutrienti si contine o cantitate echilibrata de carbohidrati si proteine.

In final, sper ca va voi convinge sa consumati lapte spunandu-va ca acesta este extrem de benefic pentru pielea si parul vostru.

Voi cat de des consumati lapte?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *