4 avantaje ale protecţiilor diferenţiale

switchgear-ga12332486_1280

Siguranţele diferenţiale sunt elemente esenţiale ale unui circuit electric casnic. Acestea asigură protecţie atât pentru utilizatori, cât şi pentru aparatura din casă. Am ales pentru tine câteva dintre avantajele pe care le oferă protecţiile diferenţiale.

Siguranţa utilizatorilor

Încă de la primele descoperiri ale beneficiilor electricităţii, acestea au fost adaptate în permanenţă pentru a fi de folos oamenilor. La început, numărul victimelor era foarte mare din cauza puterii exagerate a surselor electrice şi a lipsei de protecţie. Cu timpul, au fost descoperite metode prin care curentul să fie ţinut sub control.

Dacă numărul accidentelor provocate de electrocutările casnice este din ce în ce mai scăzut, acest lucru se datorează sistemelor de protecţie din tabloul electric, unele dintre cele mai importante fiind siguranţele diferenţiale. Când se produce un scurtcircuit, protecţiile diferenţiale detectează curentul rezidual care trece prin corpul omului în cazul electrocutării şi întrerupe alimentarea electrică instantaneu. Dacă adulţii ştiu să evite acest tip de pericole şi să nu atingă elementele metalice ale prizei sau un fir neizolat, copiii pot fi atraşi de aceste obiecte necunoscute. În momentul în care ajung în contact direct cu un conductor neizolat, acţiunea unor protecţii diferenţiale poate preveni o tragedie.

Protejarea aparaturii şi a casei

Fluctuaţiile de tensiune pot apărea din diferite motive. Pe timp de vară, în marile oraşe, atunci când creşte numărul de consumatori din cauza folosirii aparatelor de aer condiţionat şi climatizare, reţeaua de energie este suprasolicitată şi poate cădea. O altă cauză a variaţiilor de tensiune poate fi apariţia unui scurtcircuit în casă. Indiferent de motiv, acestea pot produce de la pagube minore până la tragedii dacă izbucneşte un incendiu. În momentul în care detectează o diferenţă semnificativă între canitatea de curent care iese din tablou şi cea care se întoarce, siguranţa diferenţială întrerupe instant furnizarea de energie. Astfel protejează nu doar aparatura electronică din casa, ci şi locuinţa în sine, prevenind apariţia unui incendiu de natură electrică. Verifică gama de întrerupătoare automate diferenţiale de pe eOrion.ro şi alege-le pe cele potrivite pentru a-ţi proteja cele mai importante bunuri din casă!

Uşor de utilizat

Generaţiile trecute foloseau siguranţe fuzibile, care în caz de scurtcircuit se deteriorau iremediabil. Acestea se montau şi se demontau prin înfiletare şi trebuia să te asiguri că de fiecare dată ai în casă câteva siguranţe de schimb. Dacă nu ştiai care este traseul cu probleme, erai nevoit să verifici fiecare siguranţă, până ajungeai la cea cu probleme. În cazul protecţiilor diferenţiale, procedeul este la fel de simplu ca o apăsare de buton. În plus, identifici instant siguranţa prin clapeta căzută în partea de jos. Tot ce ai de făcut este să verifici problema care a provocat căderea siguranţei, după care ridici clapeta şi se reia furnizarea de curent către consumatori.

Economie la facturi

Fluctuaţiile de curent nu sunt de fiecare dată sesizabile. Uneori, singurul efect pe care îl produc poate fi un consum mai mare de energie. Atunci când cantitatea de energie care intră în casă este exagerată, spre exemplu din cauza unei împământări deficitare sau a unui consumator ce pierde curent, siguranţa diferenţială identifică acest deficit şi întrerupe furnizarea de energie. Ce ai de făcut în continuare este să identifici pierderea şi să o remediezi pentru a nu plăti facturi mai mari decât este necesarul casei.

În tablourile electrice de generaţie nouă se aliniază compact mai multe tipuri de siguranţe diferenţiale. Aceste sisteme de protecţie îţi asigură liniştea cu privire la funcţionarea electricităţii în casa ta. Atât utilizatorii din locuinţă, cât şi consumatorii şi clădirea sunt protejate de diferite pericole din interior sau exterior.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *