11 materiale pe care sa le folosesti pentru renovarea locuintei

umanoide-8NvFlA8DO6Q-unsplash

Fiecare renovare are rolul de a imbunatati caracteristicile unei locuinte. Fie ca vorbim despre caracteristici structurale sau despre functiuni estetice, renovarea are un rol deosebit de important in pastrarea durabilitatii unei case si in sporirea confortului. Afla care sunt cele mai importante materiale pe care le poti folosi pentru renovare si care sunt beneficiile pe care ti le pot aduce acestea.

Placi OSB

Daca odinioara casele erau realizate din beton sau caramida si armatura, respectiv mortar,  pentru constructiile noi se foloseste OSB-ul. Cu ajutorul placilor de OSB poti realiza aproape orice la nivel de renovare, iar costurile nu sunt deloc mari.

Fireste, este normal sa te intrebi ce este OSB-ul? OSB este acronimul de la oriented strand board și reprezintă plăci fibrolemnoase realizate din așchii de lemn prelucrate. OSB-ul poate fi folosit astfel atât pentru cofrare, cat si pentru realizarea peretilor de compartimentare, pentru spatii de depozitare, rafturi sau chiar pardoseli.

Mortar de ciment

Pentru zonele care vor avea nevoie de reparatii va fi necesar sa cumperi mortar de ciment, foarte fin, cu ajutorul caruia fie sa injectezi fisurile, fie sa le acoperi cu ajutorul unui spaclu sau a unei mistrii.

Glet

Gletul este un material folosit de asemenea pentru umplerea golurilor la nivelul structurilor din beton sau zidarie. Gletul poate fi folosit si pentru indreptarea, dar si pentru nivelarea suprafetelor, astfel incat acestea sa fie pregatite pentru finisaje.

Amorsa

Amorsele sunt folosite pentru fixarea particulelor de praf si pentru a pregati substratul din punct de vedere al aderentei. Un substrat amorsat va permite aderenta mai facila a vopselelor sau a altor materiale de acoperire.

Piatra naturala

Piatra naturala este din ce in ce mai adesea utilizata pentru renovarea locuintelor, in ciuda pretului destul de ridicat. Piatra naturala poate fi utilizata pentru realizarea pardoselilor, a glafurilor, a treptelor si contratreptelor, atat la interior, cat si la exterior.

Parchetul

Pentru a te bucura de o pardoseala calitativa poti opta pentru pardoselile din lemn. Una dintre cele mai ieftine optiuni este parchetul laminat. Daca vrei sa folosesti un sistem de incalzire in pardoseala, atunci parchetul stratificat sau parchetul din lemn masiv pot fi optiuni cu mult mai eficiente.

Vopsea lavabila

Vopseaua lavabila te va ajuta sa conferi o culoare speciala spatiilor casei tale, mai ales in zonele pe care trebuie sa le lasi libere la nivelul peretelui sau tavanului. O vopsea lavabila potrivita va permite peretelui sa respire, prevenind astfel deteriorarea finisajului.

Gresie si faianta

Gresia si faianta sunt inca placaje ceramice folosite pentru amenajarea bucatariilor, a bailor, holurilor sau balcoanelor, oferind suprafete care se curata usor si care sunt durabile in timp.

Panouri de tavan fals

Daca vrei sa te bucuri de un tavan aspectuos, perfect plan si care sa acopere tevile, cablurile si imperfectiunile, atunci poti opta pentru elementele de tavan fals. Acestea se monteaza cu usurinta si iti permit sa te bucuri si de o izolare termica si fonica superioara.

Tapet

Tapetul este o modalitate perfecta de a acoperi peretii casei tale, mai ales in camerele care necesita un plus de confort vizual, precum dormitoarele sau livingurile.

Materiale pentru izolare termica

Vata bazaltica, vata de sticla sau panourile de pluta te pot ajuta sa iti izolezi eficient locuinta, atat la nivel termic, cât și acustic. Vei observa astfel ca in urma renovarii casa ta va deveni mai eficienta din punct de vedere termic, iar  costurile cu incalzirea vor fi mai reduse.

Aceste materiale sunt cele mai utilizate atunci cand vine vorba despre renovari ale locuintelor, iar alegerea acestora trebuie sa se faca in functie de stilul adoptat, de tipul substratului, dar si de caracteristicile finale de amenajare, specificate de catre inginerul proiectant sau de catre arhitect.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *