10 sfaturi care te ajuta sa ai o piscina curata si frumoasa

piscina1

Daca detii o piscina sau planifici sa-ti construiesti una, cu siguranta iti doresti sa o pastrezi curata si frumoasa. Cu aceste 10 sfaturi, vei fi in masura sa mentii piscina ta intr-o stare excelenta, astfel incat sa poti sa te bucuri de momente relaxante si distractive in apa.

  • Curata filtrul – In mod regulat, trebuie sa cureti filtrul pentru a asigura o circulatie buna a apei si pentru a indeparta particulele si murdaria. In caz contrar, apa devine murdara si poate provoca probleme de sanatate.
  • Foloseste un test de apa – Inainte de a adauga orice substante chimice in piscina, testeaza nivelul pH-ului si al clorului. Acest lucru te va ajuta sa mentii un echilibru adecvat in apa, care va ajuta la prevenirea formarii algelor si bacteriilor.
  • Asigura-te ca pH-ul este echilibrat – pH-ul apei trebuie sa fie intre 7,2 si 7,8 pentru a fi confortabil si sigur pentru inot. Daca pH-ul este prea jos, apa devine acida si poate irita ochii si pielea. Daca este prea ridicat, apa devine dura si poate forma depuneri.
  • Adauga clor in mod regulat – Clorul este esential pentru a preveni formarea algelor si a bacteriilor. Adauga clorul in mod regulat, dar fa-o in cantitati mici si frecvente pentru a mentine nivelul adecvat si a evita supradozajul.
  • Curata suprafata apei – Foloseste o perie si o matura pentru a indeparta murdaria si particulele de pe suprafata apei. Aceste particule pot duce la formarea algelor si la scaderea eficientei filtrului.
  • Indeparteaza frunzele si alte murdarii – In timpul sezonului cald, frunzele si alte murdarii pot cadea in piscina. Indeparteaza-le imediat pentru a evita acumularea lor.
  • Filtreaza apa – Mentine filtrul in functiune cel putin 8 ore pe zi. Daca folosesti o pompa cu viteza variabila, regleaza-o in functie de nevoile tale.
  • Foloseste o acoperire pentru piscina – O acoperire pentru piscina poate ajuta la mentinerea apei curate si la reducerea evaporatiei. In plus, poate ajuta la mentinerea temperaturii apei.
  • Curata skimmer-ul – Skimmer-ul indeparteaza murdaria si particulele de pe suprafata apei. In mod regulat, curata-l pentru a preveni acumularea de murdarie si pentru a asigura o circulatie buna a apei.
  • Urmeaza instructiunile producatorului – Daca folosesti substante chimice pentru a trata apa, asigura-te ca urmezi instructiunile producatorului. Supradozajul sau subdozajul poate duce la probleme de sanatate si poate deteriora piscina.

Intretinerea unei piscine pentru a fi curata si frumoasa necesita un efort constant si o atentie deosebita. Dar cu aceste sfaturi simple, vei fi in masura sa mentii apa curata si sigura pentru a te bucura de piscina in fiecare zi.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *