Tu ce nu poti tolera intr-o relatie?

Pentru ca o relaţie să funcţioneze bine sunt necesare multe “ingrediente”: sinceritate, respect, afectivitate, atracţie, pasiuni şi vise asemănătoare….

Tu ce nu poti tolera intr-o relatie?

O dată cu vârsta am început să-mi doresc să fiu mai tolerantă. Analizându-mi un pic comportamentul pe care l-am avut în relaţiile cu bărbaţii mi-am dat seama că nu prea am fost tolerantă . De ce? Poate pentru că nu am iubit cu adevărat…. Cu toate că după fiecare despărţirea am plâns pe înfundate… dar probabil, mai mult din orgoliu.

Când spun toleranţă mă gândesc la acceptarea diferenţelor, la acceptarea celor de lângă noi exact aşa cum sunt. Astăzi realizez mult mai bine decât o făceam cândva că nu trebuie să încerci să schimbi omul, să încerci să-i schimbi tabieturile, doar pentru că ţie ţi se par groaznice. Dacă consideri că celălalt are un comportament pe care nu îl poţi tolera şi care te încarcă negativ, ieşi din acea relaţie. Nu-l chinui pe el şi nu te chinui nici pe tine.

Este greu să fii tolerant atunci când eşti orgolios şi când simţi că zona ta de confort ţi-a fost invadată de celălalt. Este greu să fii tolerant când nu ştii să ierţi sau nu vrei să ierţi. Este greu să fii tolerant când nu mai iubeşti.

Fiecare avem pretenţii de la celălalt şi din păcate uităm zicala care spune: “ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”

Toleranţa se referă la situaţia când ai putea să respingi un lucru, un comportament, însă tu alegi să îl înţelegi şi să îl accepţi.  Trebuie să ştii să diferenţiezi toleranţa de ceea ce NU înseamnă toleranţă, adică:

Indiferenţă

Dacă nu îţi pasă de un anumit lucru, asta nu înseamnă că îl tolerezi.

Resemnare

Resemnarea implică un amalgam de sentimente şi frustrări care, la un moment dat, vor răbufni.

Disimulare

Disimularea se referă la situaţia în care te prefaci că eşti de acord cu un lucru, numai pentru a evita alte neplţăceri. Şi în acest caz, mai devreme sau mai târziu, vei răbufni.

Lipsa toleranţei este cea care duce la despărţiri….

Îmi spun mie şi vă spun şi vouă: haideţi să fim mai toleranţi unii cu ceilalţi, însă să nu ducem toleranţa la extrem! Uneori, când eşti prea bun şi răbdător, există şanse mari ca ceilalţi să profite de pe urma ta.

Nu îi pot tolera celui de lângă mine:

 1. Infidelitatea
 2. Lipsa iniţiativei
 3. Lipsa de comunicare
 4. Lipsa respectului (inclusiv a respectului de sine)
 5. Minciuna
 6. Gelozia exagerată
 7. Agresivitatea (verbală, fizică)
 8. Gândirea negativă
 9. Lipsa de ambiţie
 10. Lipsa bunului simţ
 11. Lipsa curajului
 12. Ignoranţa.

Tu ce nu poţi tolera într-o relaţie?

Articol scris de Simona Ioniță

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *