Stiai ca exista parfumuri cu miros de Coca-Cola?

Coca-Cola

Cu siguranta suntem toti familiarizati cu miosul placut si dulce al celebrei bauturi carbogazoase Coca-Cola, insa nu stiu stim ca exista si parfumuri care includ aceasta aroma. Multe sucuri de tip „soda” incearca sa ocupe un loc pe piata, dar cola se pare ca a devenit un adevarat monument al gamei.

Coca-Cola

Lumea parfumurilor nu a putut sa stea deoparte si cu timpul „nota” olfactiva de Cola Cola a fost introdusa in diverse parfumuri ajunse celebre, Donna Karan, spre exemplu, si-a promovat editia limitata de DKNY Delicious Candy Apples Ripe Raspberry ca fiind plina de note de Coca-Cola si pe de alta parte Grabazzi by Gendarme, un veteran lansat in 1995, se pare ca a fost inspirat tot de acelasi aroma.

Parfumuri cu Coca Cola

In aceiasi lista de „parfumuri Coca-Colizate” includem si Youth Dew cu Youth Dew Amber Nude de la Estele Lauder, parfumul de nisa Mon Numero 10 de la L’Artisan Parfumeur si Dolce Vita al casei de moda Dior.

Celebra parfumiera Jean Claude Ellena foloseste in mixurile ei doar patru esente pentru a reproduce aroma dulce de Coca Cola si anume vanilia, scortisoara, portocala si limeul. Pare destul de simpla combinatia insa secretul aromei sta chiar in vestita bautura.

In realitate, Coca-Cola are mult mai multe arome, in afara de apa carbogazoasa amestecata cu zaharuri, cafeina, caramel si acid fosforic, reteta ascunde note subtile de lime, lamaie, portocala, coriandru, neroli – o substanta rezultata din distilarea florilor de portocal, scortisoara, nucsoara si vanilie.

Marea majoritate a baturilor carbogazoase wanna be Coca-Cola sunt bazate doar pe aroma de scortisoara si cea de vanilie. Exceptie se pare ca face doar fratele vitreg Pepsi-Cola care contine foarte mult lime.

John Lennon

Ce nebanuite mis e par caile parfumeriei, e total fascinant cum acesti artisti parfumieri gasesc inspiratia mult dorita in locuri atat de departate de cultura lor. Ce urmeaza, parfumuri cu arome de Red Bull si Dr. Pepper?

Si sa nu-mi spui ca nu ti-am facut pofta de o cola acum! Eu abia astept sa-mi cumpar una si sa caut toate acele arome!

Tu ce parfumuri ai mai observat ca au aroma de Coca-Cola?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *