Un an de la moartea lui Steve Jobs

A trecut un an de cand omul care a revolutionat lumea, Steve Jobs, a murit. Steve a fost CO-fondatorul firmei Apple Computer, dar si  CEO al firmei Pixar, pana in momentul in care Disney a preluat compania. Jobs este si va fi cunoscut drept cel care a revolutionat industria calculatoarelor.

Astazi o sa va incantam cu cele mai interesante si emotionante citate ale sale.

 • Valoram un milion de dolari cand aveam 23 de ani, peste 10 milioane cand aveam 24 si peste 100 de milioane la 25 de ani, dar nu e deloc important pentru ca niciodata nu am facut-o pentru bani.”
 • Nu exista niciun motiv pentru care sa nu-ti urmezi inima. Timpul tau este limitat, asa ca nu il pierde traind viata altcuiva. Nu lasa zgomotul opiniilor altora sa iti inabuse vocea interioara.
 •  “Gandul ca voi muri in curand este cel mai important instrument care ma ajuta sa iau marile decizii in viata. Pentru ca aproape totul – toate asteptarile din afara, toata mandria, toata frica de a te face de rusine sau teama de esec – toate acestea palesc in in fata mortii, facand loc doar lucrurilor cu adevarat importante. Gandul ca vei muri este cel mai bun mod de a evita capcana de a crede ca ai ceva de pierdut. Deja esti gol. Nu exista niciun motiv pentru a nu iti urma inima.”
 • Nu ma intereseaza sa fiu cel mai bogat om din cimitir. Pentru mine conteaza mai mult sa ma duc la culcare seara si sa pot spune ca am facut ceva minunat.”
 •  “In cinstea nebunilor, rebelilor, scandalagiilor…in cinstea celor care vad lucrurile diferit, care nu sunt legati de reguli. Ii puteti cita, nu puteti fi de acord cu ei, ii puteti glorifica sau defaima, dar singurul lucru pe care nu il puteti ignora este faptul ca ei sunt cei care schimba lucrurile…Ei imping rasa umana la evolutie si, in timp ce unii ii considera nebuni, noi ii vedem ca adevarate genii, pentru ca acestia care sunt suficient de nebuni incat sa creada ca pot schimba lumea sunt cei care o schimba cu adevarat.
 •  “Sunt la fel de mandru de ceea ce nu facem asa cum sunt de ceea ce facem.”
 •  “Vei ajunge sa gasesti ceea ce iubesti si acest lucru este valabil nu doar in privinta slujbei, ci si in privinta sufletului pereche. Munca va umple o mare parte din viata ta si singura modalitate de a fi cu adevarat multumit este sa faci ceea ce vrei si ceea ce crezi ca este munca frumoasa. Si singurul mod de a face asta este sa iubesti ceea ce faci. Daca inca nu ai gasit-o, cauta in continuare si nu te resemna. Inima te va atentiona cand o vei gasi.”
 •  “Acestea sunt motto-urile mele – concentrare si simplitate. Ceva simplu poate fi mai greu decat ceva complet. Trebuie sa muncesti mult ca sa iti limpezesti gandurile pentru a face ceva simplu. Dar, intr-un final, merita pentru ca dupa ce ajungi acolo poti face orice, chiar si sa muti muntii din loc.”
 •  “Nu dau doi bani pe felul cum arat si modul in care ma imbrac.”
 • Sunt un adevarat optimist, cred ca oamenii sunt nobili si onorabili, iar unii dintre ei sunt cu adevarat inteligenti. Ca indivizi, oamenii sunt buni. Eu am o vedere ceva mai pesimista asupra oamenilor in grupuri. Si raman in continuare extrem de preocupat cand vad ceea ce se intampla in jurul nostru. Nu parem sa vrem sa facem lumea un loc mai bun pentru copiii nostri.”
 •  “Vrei sa vinzi zahar pentru tot restul vietii sau mi te alaturi mie si mergem impreuna sa schimbam lumea?”
 • “Unii oameni spun <<Dumnezeule, daca Jobs moare, Apple va avea probleme>>. Si stiu ca nu va fi o petrecere cand asta se va intampla, dar sunt oameni capabili la Apple. Telul meu este sa ii fac pe cei din conducere sa fie pregatiti pentru a prelua sefia, asta vreau eu acum.”
Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *