Retelele recomandate de vedete

Retelele recomandate de vedete

Vrei sa mananci cele mai interesante preparate realizate dupa retele recomandate de vedete? Atunci trebuie sa iti faci timp si sa incerci cele de mai jos.

    Ciocolata raw vegan – Carmen Negoita

„Ciocolata calda raw este o bautura chiar si pentru mine, care nu prefer atat de mult ciocolata. Este o bautura usoara si energizanta, datorita superalimentelor din ea, dar si pentru continutul de cacao.

Este foarte usor de preparat cu un blender, sau chiar la mana, dar ingredientele nu se vor omogeniza la fel de bine.

Am pus lapte de migdale si alune, putina cacao raw combinata cu pudra de roscove, miere, lucuma si maca. Se amesteca usor si puteti chiar sa o incalziti, dar nu mai mult de 40 grade, pentru ca atunci nu mai este raw . Usor, nu?”, mentioneaza Carmen Negoita pe blogul ei.

Salata energizanta pentru femei insarcinate  – Ellie White

Aceasta salata este speciala pentru femeile insarcinate. O poti prepara extrem de usor.

Ingrediente (pentru 2-4 persoane):

1/2 ceapa rosie, taiata marunt.

2 linguri de suc de lime sau de lamaie.

1 lingura de ulei de masline extra-virgin.

8-10 masline negre.

1 1/2 cana de pepene rosu taiat in triunghiuri mici.

1 1/2 cana de rucola

1/4 cana de menta proaspata, taiata marunt.

1/3 cana de branza feta taiata cubulete mici.

Preparare:

Trebuie sa combini intr-un bol ceapa, sucul de lamaie, uleiul si maslinele. Dupa care trebuie sa amesteci pana cand toate aceste ingrediente sunt perfect combinate.  Ceapa trebuie sa fie acoperita bine de ulei.

Apoi poti adauga pepenele, rucola, menta si branza. Trebuie sa amesteci pana cand primul ingredient acopera rucola iar la final sa servesti preparatul.

Salata contine per portie: 104 calorii, 6.53 g grasimi, 9.48 g carbohidrati, 2.91 g proteine, 1.27 g fibre, 99 mg calciu, 1.16 mg fier, 209 mg sodiu, 28 mcg acid folic.

Socata – Andreea Esca

Aceasta socata poate fi preparata cu cea mai mica usurinta.

Ingrediente (pentru 5 litri)

10 flori de soc

2 lamai stoarse si apoi lasate( cu coaja) in borcanul in care socata se prepara

500 g de zahar

o lingurita de otet de mere

3 felii de paine

Mod de preparare

Se amesteca toate aceste ingrediente de 2 ori pe zi. Daca borcanul sta la temperatura camerei socata e gata in 3-4 zile.

Tocanita de naut – Laura Cosoi

Ingrediente:

1 ceapa medie maruntita

1 ardei kapia

1 cana jumate de naut care trebuie sa seta la inmuiat cu o seara inainte si a doua zi se fierbe timp de 1 ora dupa ca se lasa la scurs

2-3 catei de usturoi pisati

3 rosii mari fara coaja la conserva

2 morcovi mici

Sare si piper

2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Pentru inceput trebuie sa incingi cuptorul la 180 de grade. Dupa care se pune pe foc o tigaie cu uleiul de masline. Adaugi ceapa, morcovul si ardeiul. Se lasa intre 3 si 5 minunte pana se inmoaie si se adauga rosiile.

Dupa care se adauga nautul si se amesteca foarte bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava si se baga la cuptor, se lasa aproximativ o ora si gata. Se poate servi cu o bucata de mamaliga.


Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *