Principalele motive pentru care femeile adora sa aiba o casa curata

Nu exista o statistica in privinta procentului de femei care iubesc sa-si mentina casa intr-o perfecta stare de curatenie insa un brand cu notorietate in domeniul produselor de curatenie a efectuat un studiu la nivel international care indica un procent de aproximativ 40% al femeilor care au o pasiune ascunsa pentru acest tip de activitate. Ce-i drept, nu se stiu datele exacte la nivel national insa, interogarea unui grup de aproximativ 1000 de femei ne indica faptul ca o femei din trei isi face intotdeauna timp pentru propria locuinta, indiferent ca este vorba despre simpla aranjare a lucrurilor sau despre o curatenie generala.

Principalele motive pentru care femeile adora sa aiba o casa curata

Curatenia nu este o activitate facila, un proces general implicand mai multe etape destul de anevoioase si obositoare. Cu toate astea, se pare ca stersul prafului, spalatul vaselor, datul cu aspiratorul sau actionarea masinii de spalat rufe se numara printre activitatile preferate de doamnele intervievate. Exista si o lista mai putin adorata de segmentul feminin, insa chiar si acele etape sunt de importanta majora, curatarea vasului de toaleta, stergerea cuptorului sau reciclarea gunoiului fiind necesare pentru ca o locuinta sa se prezinte impecabil.

De ce iubesc femeile sa faca curatenie?

Le rup de monotonie si stresul cotidian

Fiecare dintre noi cauta o metoda de a scapa de monotonie si de stresul acumulat in cursul zilei iar curatenia pare a fi o buna modalitate. Oboseala acumulata in timpul zilei va poate da de furca insa nimic nu se compara cu organizarea lucrurilor casnice, una sau doua ore de curatenie generala oferindu-va prilejul de a scapa de stres si de gandurile rele pe care le-ati acumulat in timpul zilei. De asemenea, curatenia este privita ca o modalitate de a scapa de calorii, multiplele sarcini putand fi asemanate cu plimbatul prin parc sau alte activitati de intretinere corporala.

Curatenia privita ca forma de meditatie

Marele avantaj al curateniei este ca nu necesita o putere mare de concentrare, mintea unei femei in timp ce face curat in propria locuinta indreptandu-se catre alte taramuri. Fie ca sterg praful sau dau cu aspiratorul, femeile obisnuiesc sa se gandeasca la diverse alte lucruri pe care le intreprind in timpul liber, asa cum ar fi meniul pentru masa de duminica sau tinuta pe care urmeaza sa o imbrace in urmatoarea zi de lucru.

Satisfactie personala

Comparand activitatea unei femei cu cea a unui barbat, putem asimila curatenia cu reparatul unei masini. Daca un barbat se simte bine mesterind diverse lucruri aflate prin gospodarie, o femeie primeste o mare doza de satisfactie personala in momentul in care casa pe care o intretine zilnic se prezinta intr-o perfecta stare de curatenie. O casa ordonata, curata si frumos mirositoare este primitoare, una din trei femei preferand sa faca curatenie cu propriile forte.

O casa curata va fi apreciata de oaspeti

Parintii, prietenii sau oaspetii nepoftiti, cu totii va vor trece pragul in anumite perioade ale zilei, o casa curata fiind un motiv de mandrie pentru o femeie. Daca un barbat nu va pune niciodata pret pe curatenie, mai ales daca discutam despre un burlac, o femeie aflata in aceeasi postura gandeste diametral opus. Dezordinea si murdaria sunt principalii sai inamici, lucruri pe care nu ar trebui sa le afiseze in fata oaspetilor pofiti sau nepoftiti.

Arata-le si prietenilor tai!

2 comentarii

  1. Nu am crezut ca femeile iubesc sa faca curat, am crezut ca iubesc sa aiba ordine sau ocupatie:)) sa faca curat 2 ore, sa i-a pauza o ora si continue sa fac curat dupa ce gatesc:)), practic uitandu-se la tv cat se incalzeste mancarea…
    Dar na:))…

  2. Intr-adevar, acestea sunt motivele principale pentru care femeilor le place curatenia. Ne da o stare de bine, pe mine ma relaxeaza foarte mult, imi pun muzica si parca o fac de drag, mai putin cand sunt foarte obosita, nu mai reprezinta o placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *