POZE: Anorexia si efectele ei distrugatoare

Din dorinta de a slabi, de a arata mai bine, unele femei exagereaza cu infometarea si uita sa mai manance. Atunci apare si anorexia. Fizionomia lor se schimba considerabil, pofta de mancare dispare, iar revenirea este una crunt de dureroasa. Foarte putine femei reusesc insa sa mai revina la formele initiale. Pe langa aspect, intregul trup este afectat, iar psihicul este setat pe obsesia slabitului.

Lupta interioara a acestor fete suferinde de anorexie este generata in primul rand de indeplinirea scopului. In sensul in care ele vor trai in permanenta cu impresia ca nu vor putea reusi si vor uita sa se opreasca. Anorexia este intr-adevar o boala, iar persoanele care trec prin asa ceva au nevoie mare de sprinjin din partea apropiatilor.

De unde vine aceasta necontrolare a psihicului? In primul rand de la lipsa increderii in fortele proprii si apoi preocuparea bolnavicioasa fata de imaginea fizica. Ele simt nevoia sa atraga atentia asupra lor cumva si pentru asta fac greseli care le afecteaza psihicul, fizicul, autocontrolul.

Asadar, cand spunem anorexie trebuie sa stim ca asta inseama lipsa poftei de mancare. Daca spunem anorexie nervoasa, atunci e cu totul altceva. Asta inseamna o tulburare serioasa de alimentatie, adica infometarea dorita pana la atingerea scopului de a slabi obsesiv de mult.

A fost o perioada distrugatoare pentru multe fotomodele consacrate. Acestea ajungeau sa arate ca niste mumii ambulante, tocmai pentru a face cariera si a fi placute si admirate de oameni. Am facut o selectie de poze devastatoare pentru conditia umana.

Anul 2012 este si anul schimbarilor. Acum nu se mai poarta slab, iar campaniile de promovare din lume se folosesc de imaginea femeii plinute, copanoase. Este un lucru bun daca stai sa te uiti la pozele de mai sus.

Iata si exemplul revistei Plus Model, revista dedicata fameilor „plus size”. Acestia au facut o campanie care lupta impotriva anorexiei.

Modelul Katya Zharkova, adica cea plinita, a reusit sa transmita un mesaj puternic cu aceste fotografii pe care le-a facut pentru revista. Fiecare poza are si un mesaj de luat in calcul.

Daca ti-a placut articolul apasa LIKE, da SHARE sau COMENTEAZA mai jos!

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

  1. socante pozele de mai sus!!! piele si os la propriu cum poti sa ajungi in halul asta????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *