Lucruri ce trebuie stiute inainte de a incerca ceara de epilat

Metoda de inlaturare a parului nedorit cu ceara de epilat este una dintre cele mai eficiente si de durata metode de epilare clasica. Datorita mitului promovat adesea in media, in mod special in filmele de comedie, ca aceasta este o metoda extrem de dureroasa de epilare, multe femei prefera sa aleaga metode alternative, precum lama de ras. Din pacate, lama se dovedeste foarte rapid drept o idee extrem de proasta pentru un mare procent dintre femeile care o folosesc, rezultand intr-un fir de par mai gros si mai inchis la culoare. Mai devreme sau mai tarziu aproape orice doamna ajunge la solutia epilarii cu ceara, iar mai devreme este fara doar si poate preferabil variantei ìmai tarziuî cand parul ingrosat poate provoca disconfort si poate complica procesul.

Lucruri ce trebuie stiute inainte de a incerca ceara de epilat

Pentru prima intalnire cu ceara de epilat, se recomanda apelarea la profesionisti si se descurajeaza puternic sesiunile de epilat ad hoc acasa, la o prietena sau in regim propriu. Nivelul de durere provocat de aceasta metoda de inlaturare a parului este invers proportional cu experienta persoanei care efectueaza operatiunea, astfel ca pentru a evita scenele de genul celor din filme, in care clientul pare sa fie torturat pe masa de epilat, ideala este vizita la un salon de specialitate.

Inainte de epilare, trebuie sa se tina cont de cateva reguli simple pentru a usura procesul:

1. Parul trebuie lasat sa creasca – acesta este unul dintre putinele inconveniente ale metodei in care se foloseste ceara de epilat. Parul trebuie sa fie lasat sa creasca cel putin 1-2 saptamani in functie de pilozitatea corporala a fiecareia. Lungimea ideala este de aproximativ 0.5 cm, mai lung de atat si epilarea va fi nenecesar de dureroasa, mai putin si epilarea nu va fi eficienta.

2. Pielea trebuie exfoliata – putine sunt femeile care nu s-au confruntat vreodata cu firele crescute pe sub piele. Aceste fire pot ramane inclusiv dupa sesiunea de epilat aratand inestetic si fiind dificil de inlaturat fara a provoca mici leziuni ale pielii. Pentru a evita astfel de probleme, cosmeticienele recomanda exfolierea sub dus exact inainte de sesiunea de epilare. Exfolierea se poate face cu bodyscrub special exfoliant sau adaugand o lingurita de zahar in gelul de dus preferat. Exista inclusiv manusi speciale pentru exfoliat.

3. Pentru persoanele foarte sensibile la durere, calmantele sunt o optiune – mai putin cunoscut este faptul ca un antinevralgic administrat cu aproximativ 30 de minute inainte de sesiune poate face minuni. Aceasta este o solutie dedicata special persoanelor foarte sensibile la durere sau femeilor care sunt in perioadele specifice lunii in care hormonii sensibilizeaza anumite zone precum cea inghinala. Aceasta metoda nu trebuie abuzata pentru a nu-si pierde eficienta. Alternativ exista creme speciale care amortesc zona, disponibile in magazinele de profil, insa in momentul in care cosmeticiana are experienta, acestea nu ar trebui sa fie necesare.

Inainte de a alege metoda de epilare cu ceara, este important de inteles ca aceasta metoda este sigura, rapida si nici pe departe atat de dureroasa precum este ea adesea prezentata in media. Importanta este alegerea unui salon modern, de incredere, in care regulile de igiena sa fie respectate cu rigurozitate si in care cosmeticienele sa fie dispuse sa calmeze si relaxeze clientele aflate la prima intalnire cu ceara de epilat.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *