Jucariile si rolul lor in viata celor mici

An de an cresc preferintele copiilor in materie de jucarii, iar in cazul in care doriti sa-i surprindeti pe cei mici cu jucarii trebuie sa tineti cont de varsa copilului si de dezvoltarea motorie, emotionala si mentala. Preferintele pentru jucarii sunt diferite si depind in mare masura de personalitatea celui mic.

Jucariile si rolul lor in viata celor mici

Sfaturi pentru alegerea jucariilor educative

Daca doriti sa va implicati pe deplin in dezvoltarea celui mic, atunci trebuie sa stiti ca fiecare copil este unic si are propriul ritm de dezvoltare. Ca si parinte, cel mai bun lucru pe care il puteti face in alegerea jucariilor este sa cunoasteti preferintele celui mic in materie de jucarii si sa cititi cu atentie instructiunile.

Desi, la prima vedere alegerea jucariilor potrivite pare simpla, in realitate lucrurile sunt ceva mai complicate. Un prim criteriu de care trebuie sa tinem cont este varsta copilului. De aceea, majoritatea producatorilor si comerciantilor de jucarii s-au gandit sa usureze cautarile parintilor, propunand oferte de jucarii in functie de varsta.

Astfel, pentru copii cu varsta pana in 3 ani sunt recomandate jucariile care dezvolta simturile senzoriale (auz, vaz, simtul tactil, motricitatea). Jucarii din plastic, in culori vii si care scot zgomote la apasare, cuburi tip lego, mingii, masinute, instrumente muzicale, figurine, carti cu poze… contribuie la dezvoltarea simturilor celor mici.

La copii care depasesc varsta de 3 ani se poate pune in discutie achizitionarea de jocuri puzzle si jocuri lego. Atat jocurile puzzle cu animale sau personaje, cat si jocurile lego sunt atractive si le stimuleaza celor mici imaginatia si creativitatea, atentia, perceptia si rabdarea.

Peste varsta de 6 ani sunt permise toate tipurile de jucarii care nu prezinta niciun pericol. In plus, cu cat copilul este orientat de mic catre jucarii specifice varstei, cu atat la vaste mai mari va sti care sunt jucariile potrivite varstei lui.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *