Jimmy Choo, omul din spatele celebrilor pantofi!

PANTOFI: Jimmy Choo

Jimmy Choo pe numele sau adevarat Choo Yeang Keat este un designer de origine malaeza care s-a stabilit in Londra. Este binecunoscut pentru fondarea companiei Jimmy Choo specializata pe fabricarea de pantofi destinati sexului feminin.

Jimmy Choo
Choo Yeang Keat

Choo s-a nascut in Penang, Malaysia intr-o familie de cizmari. Numele sau de familie este Choe, dar o greseala de scriere a facut sa-i apara pe certificatul de nastere numele Choo. Prima pereche de pantofi a fost realizata de el la varsta de 11 ani. A fost poate unul dintre cei mai talentati studenti ai Colegiului Tehnic Cordwainers din Hackney, Anglia, pe care l-a absolvit in 1983. Colegiul face parte acum din Scoala Londoneza de Moda.

LOGO: Jimmy Choo
LOGO: Jimmy Choo

Choo a marturisit adesea ca obisnuia sa lucreze part time in restaurante si ca facea curatenie la o fabrica de pantofi pentru a-si putea plati scoala.

Inceputurile lui Jimmy Choo sunt legate de orasul Hackney din nordul Londrei unde, in anul 1986, dupa inchirierea cladirii unui vechi spital a deschis primul sau magazin. Creatiile sale au fost imediat observate devenind celebru dupa aparitia in revista Vogue, in anul 1988. Admiratia printesei Diana pentru creatiile lui i-a marit faima.

PANTOFI: Jimmy Choo
PANTOFI: Jimmy Choo

In 1996 a fondat firma Jimmy Choo Ltd impreuna cu editorul Vogue Tamara Mellon.

In anul 2001 Jimmy Choo a vandut 50% din actiunile sale pentru suma de 10 milioane de dolari, urmand sa se concentreze strict pe linia couture Jimmy Choo produsa sub licenta Jimmy Choo Ltd. De linia Jimmy Choo Londra se ocupa exclusiv Mellon. Aceasta linie de moda a ajuns sa includa si accesorii precum genti.

Choo locuieste in Londra fiind implicat momentan intr-un proiect ce-si propune sa deschida un institut destinat designului de pantofi in Malaysia.

La ora actuala, Jimmy Choo Ltd produce unele dintre cele mai scumpe perechi de pantofi din lume.

Daca ti-a placut acest articol apasa LIKE, da SHARE sau COMENTEAZA mai jos!

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *