Ghid de cumparare al rochiilor de mireasa

Pentru ca rochia de mireasa este probabil cel mai important obiect vestimentar pe care o femeie il cumpara pe parcursul vietii, este cu atat mai important ca aceasta sa fie aleasa cu atentie si rabdare pentru a fi perfecta. Alegerea unor modele de rochii de mireasa se face in functie de numeroase criterii precum personalitatea, stilul si chiar varsta cumparatoarei, iar pentru ca exista atat de multe variante, alegerea poate fi adesea coplesitoare. Pentru a putea cumpara rochia potrivita este important sa se inceapa cautarile cu un plan clar in minte.

Ghid de cumparare al rochiilor de mireasa

Cand cumparam? Prima decizie care trebuie luata este momentul in care se incepe cautarea. Din acest punct de vedere, cu cat mai devreme, cu atat mai bine. Trebuie luat totusi in considerare si criteriul legat de moda, pentru doamnele care doresc sa tina pasul cu trendurile pentru rochii de mireasa este important sa se astepte colectia pentru sezonul urmator. In caz contrar, perioada ideala de a incepe cautarea este cu cel putin 9 luni inainte de data nuntii. Asta nu inseamna ca rochia trebuie cumparata atat de devreme. O perioada de peste o jumatate de an poate schimba multe in materie de gusturi, dar si de silueta pentru viitoarea mireasa, de aceea este bine ca aceasta sa aiba in vedere cateva modele preferate, insa cumpararea efectiva a rochiei trebuie facuta cu maxim 2-3 luni inainte de eveniment pentru a nu exista neplaceri de genul rochiei prea stramte sau prea largi.

Unde cumparam? A doua decizie care trebuie luata este tipul locurilor in care rochia va fi cautata, iar aceasta decizie tine foarte mult de preferintele proprii si de bugetul fiecarei mirese in parte. Optiunile se impart in:

1. Boutique-uri sau magazine specializate pe rochii si accesorii de mireasa. Acestea se intalnesc de obicei in centrele vechi ale oraselor, iar in aceste magazine rochiile pot fi probate, fiind prezentate de vanzatori cu experienta.

2. Designeri. Pentru persoanele al caror buget o permite, rochia poate fi facuta la comanda sau achizitionata dintre modelele unor designeri cunoscuti. Unele mirese merg chiar atat de departe incat sa calatoreasca peste hotare pentru a proba si cumpara rochia dorita.

3. Magazinele online, optiunea cea mai putin costistioare. Rochia poate fi achizitionata la preturi mult mai mici decat in magazinele fizice, iar adesea sunt disponibile aceleasi modele. O strategie ce poate fi adoptata este probarea tipului de rochie dorit in boutique-uri, insa achizitionarea ei sa se faca de pe site-uri ale magazinelor online.

Trebuie retinut faptul ca in magazinele mai mari cu mai multe modele de rochii de mirese disponibile, sansele pentru a gasi rochia ideala cresc considerabil.

Cu cine cumparam? Nu in ultimul rand, este foarte important ca in cautarea rochiei ideale viitoarea mireasa sa nu fie singura. Persoana aleasa pentru a ajuta in acest proces adesea stresant trebuie sa fie de incredere, in a carei pareri obiective viitoarea mireasa are incredere totala. De asemenea, nu este o idee buna sa se schimbe persoana care insoteste viitoarea mireasa in timpul vizitelor la magazine sau a probelor. Ideal este ca aceasta persoana sa fie ori mama ori o sora sau o prietena foarte apropiata, gata sa isi spuna parerea sincera asupra modului in care diversele rochii de miresa probate se potrivesc sau nu viitoarei mirese. Aceasta persoana poate fi partea rationala care ajuta si la combaterea tentatie de a depasi bugetul.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *