Experienta inedita la Muzeul Muzicii din Viena

Orchestra in care tu esti dirijor

Pentru ca sunt genul de turist care apreciaza la un oras vizitat in primul rand bogatia sa culturala, intotdeauna am cautat in ghidurile turistice tot ceea raspunde definitiei de obiectiv turistic: muzee, catedrale, palate etc. Cu cat acestea sunt mai inedite, cu atat mai bine.

In astfel de categorie se integreaza si Haus der Musik sau pe dulcele grai romanesc, Muzeul Muzicii.

Muzeul Muzicii (Viena, Austria) reprezinta o invitatie adresata turistilor de a descoperi inedita lume a sunetelor. Situat in inima Vienei, langa Catedrala Sfantul Stefan, Muzeul Muzicii a primit Premiul Muzeului Autriac, pentru designul inovator. Acesta gazduieste peste 67 inventii, pe care le veti putea experimenta 365 de zile pe an, de la ora 10 dimineata pana la ora 10 seara. Pretul biletului este accesibil, invartindu-se in jurul cifrei de 11 euro.

O combinatie exotica intre traditie si inovatie, trecut si viitor, Muzeul Muzicii ofera posibilitatea vizitatorilor de a-si crea propriul CD muzical, in timp ce Filamonica Vieneza se va intrece in maiestrie cu orchestra pe care fiecare dintre turistii care trec pragul muzeului si-o pot alcatui.

Orchestra in care tu esti dirijor
Orchestra in care tu esti dirijorul

Muzeul Muzicii din Viena este organizat pe cinci etaje:

La primul etaj veti avea ocazia de a vizita muzeul Filamonicii Vieneze, unde veti face o incluziune in istoria bogata a acesteia.

Al doilea etaj este dedicat in intregime sunetului, cuprinzand 2 sectiuni: „Instrumentarium” unde veti descoperi o multitudine de instrumente muzicale si „Marea de voci”, locul unde vocea devine cel mai misterios dar si accesibil instrument muzical.

Pian

Al treilea etaj este dedicat marilor nume din istoria muzicii clasice austriece: Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss, Gustav Mahler, the Second Viennese School of Arnold Schönberg, Alban Berg and Anton Webern. Documente istorice, costume, instrumente muzicale utilizate de acestia toate sunt la dispozitia turistilor pentru consultare.

Tablou

Notite

Documente

Al patrulea etaj ofera o indrazneata viziune asupra viitorului muzicii realizand o prezentare a inventiilor muzicale de azi si de maine si oferind vizitatorilor posibilitatea de a contribui activ la acest viitor prin creatii muzicale proprii. De la acest etaj va puteti achizitiona diverse suveniruri.

Sunete

La ultimul etaj aveti posibilitatea de a va relaxa luand masa la restaurant si impartasind impresii cu privire la cele vizitate.

Restaurantul este deschis de marti pana sambata intre orele 12 am – 12 pm. Lunea si duminica este inchis. In cazul in care nu gasiti restaurantul deschis, puteti savura o cafea la cafeneaua muzeului, zilnic intre orele 10 si 19.

Ma voi opri aici cu dezvaluirile pentru ca trebuie sa descoperiti ineditul acestui muzeu si singuri. Ce va pot spune cu siguranta este ca vizita la Haus der Musik reprezinta garantat o experienta de neuitat.

Site oficial: Haus der Musik

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *