Diamantele si 6 lucruri pe care sa le stiti inainte de a cumpara un diamant

La fel cum cainele este cel mai bun prieten al omului, asa se spune si despre diamante, ca sunt cei mai buni prieteni ai fetelor. A oferi un diamant este, probabil, cel mai extravagant lucru pe care il poti oferi cuiva (in cazul in care bugetul tau are cateva zero-uri).

Diamantele si 6 lucruri pe care sa le stiti inainte de a cumpara un diamant

Inainte de a cumpara un diamant afla cateva lucruri interesante care te pot face sa valorifici mai mult aceasta piatra pretioasa.

1. Transparenta diamantului

Puritatea unui diamant este data de cat de transparent si curat este acesta. Unele diamante au pete sau alte impuritati, dar care sunt greu vizibile cu ochiul liber. Fiecare diamant are cate un standard de puritate/claritate, iar scara este urmatoarea:

  • Fl (flawless) – fara impuritati si foarte clar, acesta merita cu siguranta un pret bun;
  • IF (internally flawless) – nu are impuritati sau neclaritati in interior;
  • VVS 1&2 (very very slightly imperfect) – acestea au mici imperfectiuni, dar care nu vor fi niciodata observate cu ochiul liber;
  • SI1 & SI2 (slightly imperfect);
  • I1,2 & 3 – acestea au imperfectiuni vizibile cu ochiul liber si/sau pete majore in interior.

2. Diamantele sunt masurate in carate

Cu cat numarul de carate este mai mare, cu atat valoarea acestuia creste. Caratele reprezinta greutatea acestuia, respectiv 1 carat = 0.2 grame. Multe diamante pot parea de aceeasi dimensiune si slefuite dupa acelasi model, dar greutatea lor face diferenta la pretul final.

3. Taietura diamantului

Taietura diamantului ajuta cel mai mult la felul cum arata acesta si este un factor important in stralucirea acestuita. Taieturile difera, iar un bijutier experimentat poate transforma un diamant intr-o opera de arta.

4. Culoarea diamantului

Un diamant fara culoare este considerat cel mai bun diamant. Desigur exista diamante care au impuritati, iar culoarea acestora au o tenta galbuie.

Si culoarea diamantului are o scala, de la D la Z, unde D reprezinta cel mai necolorat diamant, iar Z reprezinta o culoare galbuie.

5. Observarea diamantului

Cand mergeti sa cumparati un diamant, majoritatea bijutierilor il pun deasupra unui fundal negru pentru a scoate in evidenta stralucirea acestuia. Rugati-l pe bijutier sa va aduca o foaie alba, aceasta scoate in evidenta calitatile unui diamant (taietura, impuritatile si culoarea)

6. Certificatul diamantului

Fiecare diamant are un certificat de conformitate, unde sunt trecute toate proprietatile acestuia, calitatea, culoarea, caratele etc. Luati acel certificat si verificati impreuna cu diamantul pentru a fi sigur ca achizitionati un diamant autentic.

Speram ca am pus cu acest articol si la urechile barbatilor si le uram cumparaturi placute.

Voua va plac diamantele? Detineti astfel de bijuterii?

Arata-le si prietenilor tai!

2 comentarii

  1. Mare parte din aceste caracteristici pot fi observate doar daca privesti diamantul sub lupa, in mod normal nu se observa atunci cand te impodobesti cu el, mai ales daca este mai mic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *