Despre tainele transei

In aceest articol vom trata un subiect mai diferit, care starneste din ce in ce mai multa curiozitate in randul oamenilor, mai exact vom vorbi despre transa si tainele sale.

Cuvantul transa provine din cuvantul Latin ‘transire, care inseamna ‘sa treci peste ceva’ sau sa treci de la o stare la alta. Cu toate ca acest cuvant este asociat cu stari neobisnuite ale mintii sau stari ale constiintei alterate, conditiile sale implicite joaca un rol important pentru toate fiintele umane si se extind in toate ariile vietii: calatoriile samanice, meditatie, vise, cititul ziarelor si chiar si treburile casnice. Pentru a experimenta o stare de transa sau o stare de constiinta samanica, trebuie sa realizam o constientizare extatica si o perceptiva care se extinde dincolo de simturile fizice si de functionalitatea obisnuita a mintii.

Despre tainele transei

Ceea ce vedem in viata de zi cu zi este, pur si simplu, rezultatul a ceea ce am decis sa vedem in conformitate cu realitatea consemnata (indusa de catre mediul nostru social) si rolul nostru specific in acest context. M-am conditionat sa vad lumea prin dezvoltarea unor programe bine definite, dar cand mi-am schimbat constiinta dincolo de mintea obisnuita, care repeta aceste programe in mod continuu, atunci percep lumea intr-un mod complet diferit. Una dintre ipotezele de baza ale samanismului sustine faptul ca eu nu sunt o fiinta fizica. Eu sunt practic un camp de energie sau o parte dintr-un intreg.

In societatile recente, perceptiile dincolo de corpul fizic au fost in general ignorate sau privite fara a fi luate in considerare. Formele pe care le vedem cu ochii nostrii fizici, identificate cu nume si forme specifice, sunt extrase din unitatea lor originala si transformate in bucati fragmentate. Ele sunt privite ca configuratii bine definite si separate unele de altele prin zone percepute ca fiind vide. Recunoasterea acestor unitati separate si negarea formelor gasite in aceste spatii vide reprezinta premisa de baza pe care se intemeiaza actuala perceptie umana. Marea parte a omenirii pare sa traiasca intr-o realitate simbolica, in care numai ceea ce este conventional acceptat este recunoscut ca fiind real, in timp ce orice altceva dispare intr-o dimensiune ce nu poate fi vazuta si care este inconjurata de teama si mister.

Prin tainele transei fiecare poate obtine viziunile si experientele spirituale fara nici o mediere. Aceasta nu este o chestiune de montare a unei opozitii impotriva autoritatilor politice sau religioase, deoarece asta am facut de-a lungul istoriei si a adus si mai multa suferinta si separare. Pentru a realiza experiente extatice si viziuni noi, trebuie sa renuntam la gandul ca noi suntem victimele. Atasamentul acesta fata de aceasta conditie ne impiedica de la asumarea responsabilitatii si ne impinge intr-o cautare frenetica a unei stari de bine care nu va sosi niciodata.

Potrivit samanismului, adevarata revolutie consta in a avea curajul de a infrunta lumea spirituala sau interioara, pentru ca din aceasta lume se emana toate celelalte lucruri pe care nu le putem vedea. Transa sau starile samanice ale constiintei trebuie sa abia de-a face cu prezentul si cu iesitul din cea mai periculoasa transa: acea a propriei conditionari si a conventiilor de zi cu zi. Faptul este ca pe Pamant, suntem mereu intr-un fel de transa, si scopul nostru efectiv este sa invatam sa echilibram o astfel de stare. Fara sa ne mutam din starea de transa prezenta, nu vom putea niciodata sa atingem una noua.

Acesta este un articol scris cu ajutorul echipei din spatele site-ului http://www.hipnozacomplementara.ro . Aici veti gasi mult mai multe informatii cu privire la tainele transei, hipnoza, meditatie si aproape orice lucru ce tine de spiritualitate.

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

  1. nu stiu daca as avea curajul sa ma lasa indusa in transa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *