Descopera mai multe despre Astra Film Festival

Descopera mai multe despre Astra Film Festival

Descopera mai multe despre Astra Film Festival

Astra Film Festival 2020 a inceput cu o Gala de deschidere in care actorul Marius Manole a prezentat principalele puncte de atractie ale acestei editii, mai exact cea de-a 27 de editie a Festivalului  dar si un concert al trupei Subcarpati. Totul va avea loc pe Scena de pe Lac.

  Descopera mai multe despre acest festival

Editia aceasta din Astra Film Festival 2020 pune accentul atat pe creativitate cat si pe calitatea selectiei. Acestea sunt documentare adaptate in vremurile in care traim. Este o editie speciala in care cuvantul de ordine este „Bucurați-vă responsabil de Astra Film Festival!”.

„Sunt trei motive pentru care vă chem să veniți să vă faceți plinul de film documentar la Astra Film Festival. Unu: să exersați ascultarea, atenția, empatia. Doi: să înțelegeți, retrăind emoții, povești ale semenilor voștri. Trei: să descoperiți alte perspective, soluții, lumi omenești contemporane”, a spus actorul Marius Manole.
Sambata si Duminica  Astra Film Festival se va instala in Muzeul Astra. Sambata va avea loc filmul “ Intre lumi” la ora 16:00 cu o sesiune de Q&A la final dupa care la 16:30 a urmat filmul “ Reflexii in Est”, de asemenea o sesiune Q&A  si un Expo talk „Identități feminine în ruralul sudic românesc” cu regizoarea si cu autoarea Mihaela Miroiu.
Dupa care la ora 18:00  a fost difuzat la Targul de tara filmul „August 23 1944/2019”. La ora 20:00 au avut loc doua evenimente in paralel, la Terasa cu flori – Centrul Cultural “ Ion Besoiu” a fost proiectat filmul “ Lumea vazuta de Amazon” si a inceput la aceeasi ora Programul Valuri AFF  vizionat in barci care plutesc pe lac, filmul „Povestea lui Fatat”.

Bineinteles ca a exista si o problema cu biletele. Proiectiile din cadrul programului valuri AFF de sambata, duminica si luni au avut sold out inca din data de 3 septembrie iar organizatorii cu cei de la Muzeul Astra au trebuit sa gaseasca o solutie de ultima ora „Pentru că este o cerere foarte mare de bilete pentru aceste proiecții speciale, cărora le-am zis Valuri AFF, am decis să amenajăm un amfiteatru și pe uscat, la „Casa podarului”, de unde aceia care nu au avut loc în bărci sau pe hidrobiciclete să poată viziona proiecțiile în condiții bune și în deplină siguranță. Să ne bucurăm responsabil de film, natură și de oraș cu toată ființa”.

Seara de sambata s-a incheiat cu un alt moment al Programului Vibratii AFF, mai exact concertul Suie Paparude de la ora 22:00 pe Scena de pe Lac.

Proiectiile si evenimentele din cadrul AFF 2020 s-au desfasurat in 8 locatii : Scena de la Lac, Targul de tara, Intre Mori de Vant, Pavilionul de Joc, Amfiteatru si Casele de demult, Terasa cu flori – Centrul Cultural “ Ion Besoiu” si in Piata Mica din centrul istoric al Sibiului.

Asta Film Festival 2020 a fost organizat de Astra Film , CNM Astra si Fundatia Astra Film, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, al Centrului National al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu si al Uniunii Cineastilor.

 

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *