De ce este farmecul lui Audrey Hepburn etern?

Audrey Hepburn a fost catalogata ca fiind cea mai frumoasa femeie a tuturor timpurilor. Cu toate acestea multi admiratori ai ei nici nu erau nascuti pe vremea cand aceasta s-a lansat. Acest fapt ne obliga sa ne punem intrebarea: „De ce este farmecul lui Audrey Hepburn etern?

Audrey Hepburn

Avand farmecul unei adolescente, fizionomia unui spiridus, fiind inalta dar fragila in aparenta Hepburn s-a lansat intr-o perioada cand ca sa devii celebra trebuia sa fii o femeie cu forme apetisante precum Marylin Monroe.

Regizorul de film Billy Wilder, fermecat de Audrey Hepburn, o considera opusul lui Marylin Monroe: „Intr-o perioada in care marile staruri fusesera chelnerite la inceputuri, a aparut Audrey Hepburn, o femeie cu clasa, erudita care nu numai ca stapanea arta oratoriei dar ar fi putut fi de asemenea, o mare pianista.

Fotograful Leo Fuchs, o legenda a Holliwoodului cu o cariera de peste 20 ani, care a colaborat cu o serie de legende ale anilor ’50 si ’60 spunea: „Audrey era unica, nu vor mai fi multe asemenea ei. Frumusetea unei femei este greu de explicat, dar ea era cu adevarat frumoasa. O actrita cu un talent deosebit, atragator.

Nascuta la Bruxelles in anul 1929, Audrey Kathleen Hepburn – Ruston a fost fiica lui John Victor Hepburn-Ruston si a unei baronese pe nume Ella van Heemstra. „Este una de-a noastra” se spune ca ar fi declarat Regina Mama fiicei sale Elizabeth dupa intalnirea cu Audrey.

Educata la un internat din Anglia in anii 1930, a studiat la Conservatorul Arnhem din Olanda pe perioada Celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Apoi a inceput sa studieze dansul, sperand sa ajunga cel putin la fel de celebra precum Margot Fonteyn. Desi mult prea inalta ca sa devina prima balerina, gratia si farmecul miscarilor acestui tip de dans au urmat-o intodeauna.

Pana la 19 ani a fost membra in diferte coruri, pentru ca in anul 1951 sa joace in primele ei filme, in roluri precum receptionista sau fumatoarea rebela.

Rolurile secundare aveau sa devina istorie pentru Audrey Hepburn caci remarcata de scriitoarea franceza Colette a fost distribuita in rolul lui Gigi pe Broadway. Performanta ei in rolul unei printese care se indragosteste de un om obisnuit i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai bun actrita, primul premiu din cinci nominalizari.

Rolul care a facut-o celebra a fost cel din anul 1961, din filmul „Breakfast at Tiffany’s” bazat pe povestea scrisa de Truman Capote. A urmat filmul „My fair lady” (1964) in care rolul Eliza Doolittle a facut trecerea de la Audrey cea eleganta la opusul acesteia. Mai tarziu, a jucat rolul unei femei oarbe in thrillerul „Wait untill Dark„.

Frecventa rolurilor jucate de Audrey a inceput sa scada; ultimul sa rol a fost in filmul „Always” al lui Steven Spielberg (1989). A murit patru ani mai tarziu, la varsta de 63 ani, dupa o suferinta grea, fiind diagnosticata cu cancer la colon.

Fire activa si calda, Audrey Hepburn si-a dedicat energia actiunilor umanitare, devenind ambasador Unicef in anul 1988.

Aspectul si felul ei de-a fi au inspirat generatii intregi. Printre designerii cu care Audrey Hepburn a lucrat se numara Oliver Goldsmith, un adevarat guru in designul de ochelari.

Claire Goldsmith, director adjunct al companiei si fan al lui Hepburn marturiseste: „Farmecul lui Audrey Hepburn este etern pentru ca este atat de simplu, in timp ce excentricul devine deseori desuet.

Putem sa definim farmecul lui Audrey Hepburn referindu-ne la doar la una dintre calitatile sale? Raspunsul lui Goldsmith este probabil previzil: „Acei ochi mari, negri ce degaja o caldura aparte. Femeile o admira pentru ca pare de neatins, in timp ce barbatii se simt atrasi de inocenta ei.

Audrey Hepburn nu era doar o femeie sexy, ci o femeie de care nu puteai sa nu te indragostesti.

Arata-le si prietenilor tai!

2 comentarii

  1. Audrey Hepburn era intr-adevar o doamna, o fina a vremurilor. Frumos articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *