Cum sa deosebesti ochelarii originali de cei falsi!

Avand in vedere ca o pereche de ochelari este importanta pentru ochii nostri si mai ales pentru buzunarul nostru, astazi va dezvaluim cateva repere dupa care iti poti da seama cand ochelarii sunt, sau nu originali.

Cum sa deosebesti ochelarii originali de cei falsi!

In primul rand, fiecare rama de ochelari de soare a unui brand, este insotita pe interiorul bratului stang de un cod (cod de catalog, de model, numarul modelului).

Exemplu: Ray Ban Aviator – RB 3025 004/58, 58 ■ 13. Veti gasi pe brat cifra “3” care semnifica gradul de inchidere al lentilei, si “P”, in cazul in care lentilele sunt polarizate. In plus vor fi vizibile si notari de la 130-140mm pentru latimea ambelor lentile si punte nazala si 135mm,140mm,145mm lungimea bratului.

Aceasta este codul lui de catalog, (model 3025). Cel mai puternic argument ca unii ochelari Ray-Ban sa fie fake este chiar dovada ca modelul respectiv nu exista!

58 ■ 13 semnifica latimea lentilei, iar 13  puntea nazala. Aceasta conotatie o regasiti chiar si pe puntea nazala.

Pe bratul drept veti gasi inscriptionat firma “Ray Ban”, urmat de “Made in Italy”, “CE,” si apoi daca este cazut de lentila polarizata, gasiti si “polarized”

Cum sa deosebesti ochelarii originali de cei falsi!

Marcajul pe lentila nu este cel vizibil la exterior pe care il observam pe lentila dreapta. Dar chiar si la acela trebuie sa fim atenti, sa fie usor inclinat, si nu drept, sa urmareasca linia ramei, nu sa fie scris mai jos, sau mare, grosolan.

Cel mai important marcaj este cel pe care il gasiti numai pe lentila stanga, foarte subtire “gravat” – R scris de mana, si B tot de mana, putin mai jos, care la mijlocul buclelor se leaga de piciorul lui R. De obicei, la fake-uri, piciorul lui R nu se continua cu B ci e mai jos. Acele lentile care nu au gravata pe lentila firma, nu sunt originale.

De mentionat ca si etichetele alaturi de care vin insotiti, pot fi falsificate. Trebuie sa fim atenti la greselile gramaticale din ele, cu siguranta veti gasi, Made in Italy, cu un I mic, etc. Luati in calcul orice amanunt. De obicei le gasim lipite de lentila si pe ambalaj (toc, cutie). Un alt aspect important este ca ochelarii originali nu vin niciodata insotiti de etichete „agatate” de puntea nazala ca cei de mai sus!

Atentie chiar si la ambalaj, tocul si cutia in care iti este vandut trebuie sa aibe numarul modelului. RB 3025.  Uitati-va la etichete si mai ales la calitatea tocului (mici defecte). Un fake este facut mult mai prost calitativ decat un original. Trebuie sa fie insotit de “microfibra” (carpa de sters) pentru lentile din plastic, sau “pilea de caprioara” pentru lentile din sticla.

Puteti sa cautati pe internet un catalog cu produse Ray Ban, sau o alta marca de care sunteti interesati, luati codul, mergeti in magazine si intrebati de acel model.

Arata-le si prietenilor tai!

2 comentarii

  1. …si nu uitati, pretul este primul care trebuie sa va dea de gandit cand vreti sa cumparati o pereche de ochelari de soare Ray Ban. In Romania e plin Internetul de ochelari „originali” la 250 de lei

    1. chiar asta am vrut sa vad: mi-am cumparat wayfarer cu 250 lei . si tot ce mi s-a spus sa verific asa si este .deci nu spun sa cumparati si voi la fel doar ca va puteti interesa putin si de alte preturi decat cele de la magazinele specializate pentru ca acolo sunt acelasi model si 700 lei . nu merci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *