Cum sa alegi cizmele de dama pentru iarna

Chiar daca in unii ani zapada se lasa mult asteptata, fara o pereche de cizme de dama pentru iarna in momentul primei ninsori sau atunci cand temperaturile scad sub zero poate deveni extrem de neplacut. Problema principala cu incaltamintea de iarna este viteza cu care aceasta se uzeaza datorita faptului ca sunt expuse umezelii si sarii ce se imprastie pe carosabil pentru a impiedica alunecarea. Cizmele de iarna pot fi o investitie de durata atunci cand se da o mare atentie tuturor detaliilor inainte de cumparare astfel incat pretul sa reflecte cu adevarat calitatea.

Cum sa alegi cizmele de dama pentru iarna

Ce calitati trebuie sa aiba o pereche de cizme de dama pentru iarna?

Multe persoane gresesc alegand sa cumpere cizme pentru iarna care pot fi folosite si in extrasezon, astfel ajung sa achizitioneze fie cizme prea subtiri ce nu fac fata in zilele cele mai friguroase de iarna, fie cizme al caror design nu ajuta la impiedicarea alunecarii pe zapada.

O pereche buna de cizme pentru iarna trebuie sa fie:

1. Calduroasa – aceasta ar trebui sa fie in mod evident calitatea principala a unei perechi de cizme de iarna. In functie de material, cizmele pot fi potrivite pentru temperaturi de pana in 0 grade, de pana la -10 grade sau chiar mai mult. Temperatura pana la care sunt recomandate cizmele se refera la temperatura pana la care piciorul nu resimte nimic din mediul extern, frig, vant sau umeazeala. Acest tip de rezistenta variaza si in functie de material.

2. Confortabila – mersul pe timp de iarna este mult mai obositor si mai dificil atunci cand trebuie sa se dea pieptul cu gheata de pe trotuare si muntii de zapada de pe marginea carosabilului. Din acest motiv este cu atat mai important ca cizmele de iarna sa aiba un bun suport al gleznei, sa fie confortabile si usor de purtat.

3. Sa fie impermeabila – odata ce zapada se topeste, nivelul de umezeala ajunge chiar mai mare decat aceala din timpul unei furtuni de vara sau a unei saptamani ploioase de toamna. De asemenea, zapada ramasa pe incaltaminte se va topi la contactul cu mediile mai calde, din acest motiv este extrem de important ca materialul cizmelor sau bocancilor de iarna sa nu permita intrarea apei. Pielea este foarte eficienta in acest sens.

4. Sa lase piciorul sa respire – chiar daca temperatura de afara este una scazuta, piciorul transpira inclusiv iarna, iar aceasta este vinovatul principal pentru incaltamintea urat mirositoare care este un adevarat cosmar, in mod special pentru o doamna. Oricat de confortabila si frumoasa ar fi o pereche de cizme de dama, daca acestea tind sa miroasa dupa ce sunt purtate cateva ore, vor ramane cu siguranta uitate in pantofar.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *