Cum poti ingriji florile ca sa reziste mai mult timp

Cum poti ingriji florile ca sa reziste mai mult timp

De multe ori m-am gandit cum sa fac sa reziste mai mult florile pe care le primesc la ocazii speciale. Imi plac atat de mult florile incat mi-ar placea sa le pastrez pentru totdeauna, dar din pacate nu se poate. De aceea m-am informat si mai jos va prezint cateva sfaturi despre cum sa faceti florile sa reziste mai mult timp.

Cum poti ingriji florile ca sa reziste mai mult timp
Cum poti ingriji florile ca sa reziste mai mult timp

Schimbati apa in fiecare zi – este de preferat sa schimbati apa florilor in fiecare zi. In acest fel florile au parte de apa proaspata in fiecare zi, bogata in mineralele de care au nevoie pentru a trai.

Taiati coditele – inainte de a pune florile in apa, taiati coditele intr-un unghi inclinat, ca si cum coada ar fi o sulita. In acest fel floarea are un spatiu mai mare pe unde poate absorbi apa si de a se hidrata cu substantele de care are nevoie.

Nu lasati frunzele in apa – acest lucru este foarte important pentru sanatatea florii. Frunzele de obicei dezvolta bacterii in contact cu apa, din aceasta cauza florile se pot imbolnavi si muri mai repede, iar apa poate capata un miros neplacut.

Florilor le place racoarea – majoritatea florilor adora racoarea. Chiar daca acestea au origini tropicale asta nu inseamna ca le place caldura. In verile foarte calduroase le puteti tine 30 minute in frigider pentru a le racori. Un alt sfat este sa nu le lasati in bataia directa a soarelui.

Mitul aspirinei – multe dintre voi ati auzit ca daca puneti o aspirina in vaza cu flori acestea vor tine mai mult timp. Cel mai bine schimbati apa in fiecare zi si taiati coditele corespunzator, astfel florile vor tine mai mult decat atunci cand puneti aspirina apa.

Din pacate, uneori chiar nu se mai poate face nimic, pentru ca multe flori sunt crescute in conditii industriale – acestea fiind foarte sensibile la orice fel de conditii si mor repede.

Nu la fel sta situatia si cu florile crescute si ingrijite corespunzator, fara adaosuri chimice pentru crestere sau coloranti pentru floare.

Voi ce trucuri aveti pentru a face florile sa reziste mai mult timp?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *