Cum cresti imunitatea ta si a familiei pe timp de iarna

Cum cresti imunitatea ta si a familiei pe timp de iarnaO femeie si mai ales o mama care este fortata sa mentina un echilibru adesea dificil intre viata de familie si cariera, nu isi poate permite sa cada prada gripelor si racelilor comune sezonului rece. Pentru a evita astfel de perioade care pot da intreg programul peste cap, consumul de vitamine si minerale este absolut esential. Partea buna este ca o dieta corecta ce include alimente pentru cresterea imunitatii ajuta la starea generala de bine, creste nivelul de energie si poate fi in acelasi timp si un adevarat rasfat delicios.

Mancaruri delicioase pentru cresterea imunitatii

Atunci cand incep sa apara primele simptome ale racelii sau lipsa de energie caracteristica trecerii dintre sezoane, solutia sunt alimentele bogate in vitamine si minerale. Acestea pot fi obtinute inclusiv din suplimente alimentare, dar femeile care se preocupa in mod natural de bunastarea intregii familii pot „trisa” introducand in meniul zilnic al familiei anumite mancaruri cu rezultate exceptionale in cresterea imunitatii organismului.

1. Supa de pui – este solutia general acceptata pentru momentele in care pare ca gripa invinge si nivelul de energie ajunge la zero. Este remediul ìuniversalî pentru raceala in mai toate zonele dezvoltate de pe glob, iar aceasta idee este sustinuta stiintific. Supa de pui decongestioneaza nasul si ajuta la hidratare, incalzind in acelasi timp corpul. Studiile au demonstrat ca supa de pui, in mod special cea condimentata, este mult mai eficienta decat ceaiul sau alte lichide fierbinti. Ca un bonus, toata familia adora supa de pui.

2. Iaurtul – pentru cele mai multe femei iaurtul este alimentul ideal in acele perioade in care se incearca pierderea in greutate. Mai putin cunoscut este faptul ca iaurturile probiotice sunt exceptionale nu doar pentru o mai buna digestie, ci si pentru intarirea sistemului imunitar. Pentru a-i convinge pe cei mici sa le incerce sau pentru a face din iaurt o gustare de rasfat, se pot adauga fructe proaspete sau congelate ori jumatate de lingurita de scortisoara, un alt condiment cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului.

3. Ceaiul verde – fiind una dintre cele mai bogate bauturi in antioxidanti, ceaiul verde ar trebui sa fie nelipsit si poate inlocui cu succes cafeaua. Pentru ca este relativ amar si contine cafeina, nu este cea mai buna optiune de ceai pentru copiii sub 14 ani, dar pentru mame, combinatia de ceai verde lasat nu mai mult de 1-2 minute la fiert si o lingurita de miere cu scortisoara este modul ideal de a incepe o dimineata rece de iarna.

4. Vitamina D – preconceptia gresita ca vitamina C este cea mai importanta din complexul de vitamine si minerale necesare pe timp de iarna este daramata de un studiu publicat intr-un jurnal american de nutritie, studiu in care s-a demonstrat ca acei copii care au consumat zilnic suplimente de vitamina D sunt cu 40% mai putin predispusi sa ia virusul de gripa. Pentru a introduce vitamina D in alimentatia familiei si a-i proteja pe cei mici, cele mai delicios aliment este somonul.

Introducand aceste mancaruri delicioase si variatii pe aceeasi tema ce contin ingredientele mentionate, familia va fi pazita de raceala comuna de iarna fara ca macar sa realizeze ca este supusa unei interventii subtile din partea mamei. In acest fel, cei mici nu se vor plange la vestea ca trebuie sa manance sanatos, iar partenerul nu va avea ocazia sa sustina ca imunitatea sa este deja la cote maxime sau ca raceala nu ar indrazni sa il atinga.

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

  1. Folosim multe produse naturale in timpul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *