Cum alegem ramele pentru hipermetropie astfel incat sa ascundem partile inestetice ale lentilei!

Daca in articolul de ieri va spuneam cum sa alegeti ramele ochelarilor pentru miopie, astazi revenim asupra subiectului pentru a discuta despre cele pentru hipermetropie. Lentilele pentru hipermetropie sunt lentilele pozitive, cele cu semnul +. Acestea se mai numesc convergente si sunt convexe dupa forma lor (subtiri pe margine, groase la mijloc).

Daca avem o reteta de hipermetropie medie, putem alege orice rama, dupa preferinta.

Exemplu
OD: +2.25 dpt (ochiul stang)
OS: +2,00 dpt (ochiul drept)
DP= 60 mm (distanta intre pupile)

Hipermetropie medie -Rama cu prindere pe surub

Pentru o hipermetropie mare, lentila fiind groasa pe mijloc, optati pentru lentile asferice (aplatizate) care mai reduc din bombeul de pe mijloc, si se pot  monta pe orice tip de  rama (conturata, pe fir sau surub) dar cu un sablon de lentila mai mare, care nu permite taierea marginilor subtiri .

Hipermetropie mare
Hipermetropie mare. Observati diverenta dintre o lentila sferica si una asferica aplatizata subtiata

Exemplu
OD:+6,00 dpt
OS: +5,75 dpt
DP: 58 mm

Cu cat este mai mica rama, cu atat marginile subtiri cad, si ramane mai groasa pe mijloc si mai inestetica la montajul pe rama.

Pentru hipermetropia mica (+0,50 ; +0,75) montajul pe o rama cu fir este imposibil din cauza lentilei subtiri pe margine iar pentru cele pe surub, nu se recomanda pentru ca se tensioneaza pe bratul cu care se scot ochelarii de la ochi, mai ales ca multi dintre noi folosesc o singura mana pentru a-i scoate.  Este indicat sa folosim ambele maini deoarece aceste rame sunt destul de delicate si riscam sa rupem lentila.

Acestea fiind spuse, concluzionam ca cea mai buna alegere pentru hipermetropia mica este rama conturata din plastic sau din metal.

Hipermetropie mica

Afla mai multe despre ce inseamna hipermetropia!

Rama cu prindere pe surub

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *