Cum ajuta meditatiile la romana la invatarea mai usoara a limbii engleze

Meditatiile devin din ce in ce mai mult o necesitate pe masura ce sistemul de invatamant romanesc devine tot mai absurd, tot mai invechit si tot mai incapatanat in fata schimbarii. Anumite subiecte precum matematica, chimia, fizica ori altele asemanatoare sunt in primul rand de interes studentilor si elevilor care au in fata licente, dizertatii si examene greu de promovat. Materiile umane in schimb, nu se limiteaza doar la persoanele aflate inca in sistemul de invatamant, de meditatii la limba engleza, spre exemplu, poate avea nevoie orice persoana, de orice varsta, pe criterii profesionale sau de dezvoltare personala.

Cum ajuta meditatiile la romana la invatarea mai usoara a limbii engleze

Se da o foarte mare atentie nevoii de pregatire si cunoastere a limbii engleze in vederea urmarii unor cariere de viitor, insa se ignora faptul ca a cunoaste limba romana este la fel de important din mai multe puncte de vedere:

1. O limba straina se invata mult mai usor in momentul in care limba materna este cunoscuta la perfectie. Invatand gramatica unei limbi atat la modul teoretic, cat si la modul practic, se dezvolta capacitatea de intelegere a modului in care notiunile de lingvistica se pot aplica pe orice limba ce se doreste studiata mai tarziu. Este vorba de studiul prin comparatie, iar pentru a putea compara este nevoie de cunostinte aprofundate. Studii efectuate de profesori in lingvistica in ultimul deceniu au demonstrat faptul ca persoanele care cunosc gramatica limbii natale la nivel avansat, atat teoretic cat si practic, invata mult mai usor orice alta limba. Cu alte cuvinte, pentru cei care au nevoie sa invete limba engleza, a face meditatii romana este un prim pas logic.

2. Atunci cand se lucreaza extensiv cu limba engleza este posibil sa fie nevoie sa se faca traduceri si interpretari. Aici nu este doar cazul traducatorilor de profesie, o secretara, un game tester sau un web designer pot avea nevoie sa comunice cu persoane din alte tari folosind limba engleza. Este posibil sa fie necesar chiar sa se actioneze ca mijlocitor, traducand din engleza in romana sau din romana in engleza pentru altcineva (un sef, un coleg sau un alt departament). Nici un numar de ore de meditatii engleza nu poate ajuta in momentul in care lipsesc cunostintele de limba romana pentru a creea un text coerent intr-un limbaj adecvat.

3. Utilizarea internetului este cea mai mare capcana pentru tinerii din ziua de azi, care invata o limba romana gresita, prescurtata si adesea transformata pana la punctul in care aceasta abia mai poate fi recunoscuta. Acelasi fenomen se intampla si cu limba engleza, iar vorbitorii experimentati care au invatat engleza de pe internet pot avea probleme la scris sau in momentul in care este nevoie de folosirea unui altfel de limbaj, mai pretentios decat cel colocvial. De aceea este important ca ambele limbi, atat cea nativa cat si cea studiata, sa fie cunoscute inclusiv la nivel literar.

Pentru o cariera de viitor, se preconizeaza ca va fi nevoie de limba engleza in tot mai multe domenii. Din acest motiv, persoanele cu varsta de pana la 40 de ani sunt sfatuite sa incerce sa aprofundeze limba de circulatie internationala inainte ca aceasta sa devina o necesitate, iar necunoasterea ei un handicap mai mare decat este in momentul actual. Apeland la cursuri si ore de meditatii engleza, tinerii de astazi se pot afla pe picior de egalitate cu tinerii din alte tari pe piata internationala a job-urilor.

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

  1. Cand vorbim de profilul real, vorbim de realitate si anume despre faptul ca studentul singur, singurel trebuie sa invete totul…
    Notele mari sincer mi se par o scuza de a da pe afara, insa motivul e simplu, nu sunt locuri de munca asa ca incercam sa angajam doar daca avem o oaie de tait ca sa zic asa…
    Daca faci un calcul, cati bani dai pe pregatire pe toti , ajunge la o realitate neplacuta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *