Cu o floare chiar se poate face primavara!

„Când o să fiu mare, o să mă mărit cu tati”- pe acest fundal păstrat bine în incoștient vor începe să se adune piese de puzzle de-a lungul vieţii noastre de femeie. Asta în cazul în care relaţia cu tatăl a fost una bună, dacă tatăl reprezintă un model pentru noi…

Cu o floare chiar se poate face primavara!

Un proverb foarte frumos spune că un tată „trebuie să fie primul erou al unui baieţel şi primul bărbat iubit al unei fetiţe”. O fetiţă îşi va iubi tatăl necondiţionat, formându-şi o părere despre cum ar dori să arate viitorul său partener. Se mai spune că „prima dragoste nu se uită niciodată” şi că de ea depinde alegerea tuturor partenerilor.

Studiile au arătat că femeile ale căror taţi au fost galanţi cu ele, în copilărie, aducându-le flori, făcându-le complimente sau cadouri, s-au adaptat mult mai bine rolurilor familiale de mai târziu decât cele ale căror taţi evitau să facă astfel de gesturi.

Femeile caută un iubit care să semene cât mai mult cu tatăl lor, iar bărbaţii îşi caută o parteneră care să semene cât mai mult cu mama lor. Asemănarea nu trebuie să fie la nivel fizic ci la nivel comportamental.

Generaţia taţilor noştri este o generaţie a oamenilor galanţi care au ştiut şi ştiu să aprecieze femeia, fie ea mamă, soţie, fiică…

Poate că ăsta este motivul pentru care multe dintre noi nu suntem făcute să rezistăm în relaţii în care nu ni se acordă atenţia pe care o merităm. Toate simţim nevoia de a fi iubite, respectate, adorate… unele femei pot trece peste aceste lucruri şi aleg să facă parte din relaţii „chinuite”, altele însă preferă să nu facă astfel de compromisuri.

Şi de aici porneşte judecata celorlalţi… „nu este niciodată mulţumită, este prea pretenţioasă”. Nu! Acea femeie nu este pretenţioasă ci ştie ce merită şi ce poate ea oferi celuilalt.

Trăim într-o lume în care bărbatul se consideră fraier dacă aduce o floare, iar femeia se simte nedreptăţită şi neiubită când este lăsată de o parte din cauza unor principii, chipurile, macho.

Lăsaţi la o parte orgoliile prosteşti şi arătaţi-i femeii că vă pasă!

Gesturi mici pot umple de fericire sufletul unei femei. Un cuvânt frumos rostit din inimă, o floare, o îmbrăţişare, un zâmbet… toate îi vor lumina chipul şi îi vor face viaţa mai frumoasă, iar asta se va răsfrânge în mod pozitiv şi asupra relaţiei voastre.

Simona Ioniţă
http://simonaionita.blogspot.ro

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *