Care sunt avantajele folosirii decantoarelor de ceara acasa

Epilarea cu ceara calda este, dupa cum stie orice femeie, una din cele mai eficiente metode de epilare, epilarea permanenta fiind singura care o depaseste din punct de vedere al beneficiilor, dar care este si foarte scumpa la momentul actual. Pentru epilarea cu ceara calda acasa se recomanda folosirea unor aparate numite decantoare de ceara care au rolul de a incalzi ceara la temperatura optima de lucru, dar si de a separa firele de par din aceasta, in acest fel asigurandu-se atat conditii de igiena optime epilarii cu ceara calda, cat si conditii maxime de siguranta.

Care sunt avantajele folosirii decantoarelor de ceara acasa

Pe langa multiplele avantaje pe care le ofera epilarea cu ceara calda, aceasta are si un dezavantaj: durerea provocata de smulgerea parului, in mod special in zona intima. Cu toate ca epilarea cu ceara calda este practicata de catre majoritatea doamnelor si domnisoarelor, multe dintre acestea aleg sa execute aceasta operatiune in confortul caminului propriu, fiind poate prea pudice sa se lase pe mana cosmeticienelor experimentate sau dorind sa reduca mult costurile legate de aceasta operatiune necesara aproximativ o data pe luna.

De ce este nevoie de un decantor de ceara pentru epilarea acasa

Numarul femeilor care prefera epilarea cu ceara calda acasa este in crestere in ultimul timp, acesta fiind unul din principalele motive pentru care firmele care comercializeaza decantoare de ceara au inregistrat cresteri ale vanzarilor. Daca in momentul in care aleg epilarea cu ceara calda acasa in detrimentul epilarii la saloanele de cosmetica majoritea femeilor se aleg cu o experienta dureroasa sau rezultate mai putin bune, motivul este in realitate lipsa de experienta, dar si lipsa echipamentului potrivit.

Firmele care comercializeaza echipamente si consumabile pentru epilarea cu ceara calda ofera in acest moment solutii atat pentru marile saloane cu foarte multi clienti, dar si pentru uzul personal. Atat reprezentantii acestora cat si cosmeticienele recomanda ca epilarea cu ceara calda acasa sa se faca cu ajutorul decantoarelor de ceara, aceasta fiind singura modalitate de evitare a arderii pielii.

Folosirea decantorului de ceara reduce timpul necesar epilarii datorita mentinerii cerii la temperatura ideala, nefiind necesara reincalzirea acesteia in mod repetat. Aparatul separa de asemenea ceara de firele de par din aceasta si asigura conditii de igiena maxima, exact ca in saloanele de infrumusetare.

Recomandari la epilarea cu ceara calda

Pentru a reusi o epilare cu ceara calda de calitate in confortul caminului propriu este recomandat sa se respecte cateva sfaturi utile:

  • • lungimea firului de par trebuie sa fie de aproximativ 0,5 cm, o lungime a acestuia prea mica va rezulta in fire nesmulse, iar o lungime prea mare poate provoca dureri accentuate in timpul smulgerii.
  • • in mod special in zona inghinala, se recomanda folosirea fasiilor de ceara mici pentru a se reduce durerea provocata de smulgerea firelor de par.
  • • un dus cald inainte de epilare va ajuta la deschiderea porilor pielii si implicit la resimtirea durerii la un nivel mai mic.
  • • nu se va aplica ceara pe pielea uda sau transpirata, in acest sens se poate folosi pudra pentru bebelusi pentru a usca pielea.
  • • ceara se va aduce la temperatura de lucru in decantor pentru a se evita efectele secundare neplacute.
Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *