Brad natural sau artificial pentru Craciun

Craciunul se apropie rapid si multi dintre noi ajungem la intrebarea: Brad natural sau artificial pentru Craciun? Este un subiect pe tema caruia se discuta de ani buni de zile, atat datorita influentei pe care o are defrisarea asupra mediului, cat si datorita investitei si a bradului cel mai ieftin. Orice alegere are atat beneficii cat si dezavantaje, iar in acest articol voi sumariza motivele care ar trebui sa va ajute in a lua o decizie.

Brad natural sau artificial pentru Craciun

Avantaje si dezavantaje ale bradului artificial

– Cred ca principalul avanataj al bradului artificial il reprezinta faptul ca am scapat de vina taierii unui brad natural. Multi dintre noi alegem bradul artificial datorita faptului ca nu vrem sa infuentam negativ mediul inconjurator prin defrisarea padurilor.

– Un alt motiv pentru care alegem bradul artificial il constituie pretul. Pretul unui brad artificial este mai mic decat cel al unui brad natural, iar daca ne gandim la faptul ca un brad artificial poate fi folosit timp de 5-10 ani, atunci poate fi considerat chiar o investitie pe termen lung.

– Un brad artificial necesita mai putina intretinere. Acesta nu trebuie tinut cu radacina in apa, iar spinii nu ii cad la fel de usor ca spinii unui brad natural. In schimb, trebuie sters de praf din cand in cand.

– Un dezavantaj al acestuia este dat de faptul ca este realizat din materiale plastice si petrol, deci si acest tip de brad are o influenta negativa asupra mediului.

– Tot ca dezavantaj am putea pune si faptul ca avem nevoie de spatiu de depozitare pe timpul verii. Cum multi dintre noi nu dispunem de indeajuns de mult spatiu in locuinta, acest lucru poate fi o problema.

Avantaje si dezavantaje ale bradului natural:

– Mirosul de brad este motivul pentru care multi dintre noi cumparam brazi naturali de Craciun in defavoarea celor artificiali.

– Faptul ca putem alege din sutele de brazi disponibili este iar un motiv intemeiat pentru a alege un brad natural.

– Ca dezavantaj principal trebuie mentionat faptul ca majoritatea brazilor naturali provin din defrisarea padurilor.

Exista totusi si o optiune mai buna, ideala chiar, daca vrem un brad natural…si anume: Sa cumparam brazi de la firmele cu pepiniere proprii. Astfel nu influentam negativ mediul inconjurator si ne putem bucura de un brad proaspat si frumos. Daca alegem aceasta optiune problema principala o constituie pretul, fiindca de multe ori acesti brazi sunt putin mai scumpi decat cei care apar la tarabele din piete. O astfel de companie care creste brazii in propria pepiniera este Silva Group Romania, iar daca doriti un brad natural verde sau argintiu, atunci puteti vizita magazinul online http://magazinuldebrazi.ro si puteti plasa comanda online. Transportul este gratuit oriunde in Romania.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *