Astazi invatam cum sa alegem perdelele pentru sezonul cald

Gospodine in cel mai pur sens al cuvantului, femeile se intrebuinteaza serios atunci cand vine vorba despre aspectul casei lor. Orice obiect de decor are o importanta anume in viziunea noastra, perdelele fiind capabile sa schimbe radical aspectul unei incaperi, conditia de baza fiind ca alegerea lor sa se realizeze in mod corect. Pentru ca usor, usor ne indreptam catre sezonul cald si trebuie sa facem o schimbare in decorul casei noastre, astazi vom invata cum sa alegem o perdea pentru living, dormitor sau bucatarie.

Astazi invatam cum sa alegem perdelele pentru sezonul cald

Soarele va deveni cel mai bun prieten al nostru, cel putin daca ne raportam la sezonul de primavara-vara, astfel ca o perdea aleasa corespunzator va permite luminii sa patrunda in locuinta noastra si sa ne ofere toate avantajele sale.

Elemente cheie in vederea alegerii unei perdele de calitate

Culoarea – Sunt doua amanunte care va pot ajuta sa alegeti o culoare care sa se incadreze perfect in decorul unei camere. Unul dintre ele este pur estetic, prezenta unor anumite piese de mobilier sau a unor obiecte de decor impingandu-va sa alegeti o nuanta care sa nu afecteze imaginea de ansamblu a incaperii.

Dincolo de estetica unei camere, culoarea o puteti alege in functie de sezon, in exemplul de fata mizandu-se pe nuante viu colorate, care sa permita atat patrunderea cantitatii optime de lumina cat si sa va ofere senzatia unui spatiu relaxant.

Aspectul general – Putem spune ca aici se incadreaza cu succes si culoarea perdelei respective, detaliu pe care vi l-am prezentat anterior. Dincolo de culoare se va pune pret pe model si maniera prin care acesta reuseste sa schimbe radical decorul incaperii. Veti alege exact modelul preferat, menit sa va ofere o stare de bine dar si un decor unic, in ton cu ceea ce iubiti din punct de vedere estetic.

Textura – In ecuatie intervin cateva aspecte deosebit de importante, asa cum sunt cele patru puncte cardinale. Pozitia ferestrelor fata de soare ne indica un anumit procent al luminii, o locuinta pozitionata cu zona frontala catre partea de sud fiind expusa in permanenta luminii soarelui. Poate fi un aspect pozitiv, incaperile beneficiind tot timpul de un nivel optim de lumina, dar poate fi si un aspect negativ, expunerea indelungata deteriorand chiar si perdelele confectionate dintr-un material de mare calitate.

Nu doar perdelele sunt afectate ci si celelalte obiecte de decor interior, astfel ca specialistii ne recomanda utilizarea unor perdele si draperii care sa conduca la patrunderea unui nivel optim de lumina in perioada verii, atunci cand razele soarelui sunt mai puternice ca niciodata si ajuta la cresterea temperaturii din termometre.

Dimensiunile – Probabil cel mai important criteriu de selectie al unei perdele se refera la dimensiuni, indiferent ca este vorba despre latime, lungime sau volum. Daca un spatiu de mari dimensiuni, cu ferestre elaborate, poate fi decorat cu ajutorul perdelelor confectionate dintr-un material vaporos, in cazul unor incaperi mici nu mai este cazul sa aplici aceeasi regula, vei risca sa imprimi un efect de spatiu restrans.

Ideile sunt numeroase din acest punct de vedere insa decizia finala o veti lua abia dupa ce v-ati imaginat si alte detalii. In cazul in care aveti de gand sa tineti geamul deschis pentru o perioada mai lunga de timp, solutia ideala este o perdea compusa din mai multe segmente, cel din dreptul ferestrei putand fi indepartat cu usurinta. De asemenea, faptul ca tineti flori pe pervaz sau aveti nevoie de mai multa lumina decat de obicei va impune montarea unei perdele de lungime medie, care sa nu acopere prea mult din suprafata ferestrei.

Sistemul de prindere – Sina sau galerie, ambele solutii sunt plauzibile in ceea ce priveste sistemul de prindere al unei perdele. Am putea spune ca acest element se va alege in functie de ce perdea doriti sa montati, astfel ca o perdea old style se va potrivi perfect cu o galerie din aceeasi categorie, in timp ce pentru perdelele noi trebuie sa va orientati catre o galerie moderna sau o sina menita sa nu iasa in evidenta.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *