APA MULTA, NU AJUTA!

Pentru multe dintre noi, a bea cel putin doi litri de apa pe zi pare a fi principalul scop. Si totusi, medicii ne avertizeaza ca excesul daunează grav sanatatii!

Apa  multa nu ajuta!
Ideal e sa consumam un litru si jumatate de apa, zilnic. Maximum doi. Apa pe care sa o luam inclusiv din legume si din fructe proaspete.

Cate dintre noi n-au auzit, ori n-au citit pe diverse bloguri ca apa, in cantitate cat mai mare, face minuni?

In primul rand cele care-si doresc o silueta de invidiat si cele care vor o piele hidratata si stralucitoare sunt convinse de asta si, tocmai de aceea, stau toata ziua cu mana pe sticla.

Chiar si asa, spun ca tot nu e suficient. “Gresit!” anunta medicii care nu mai stiu cum sa ne faca sa uitam de acest… mit.

Organismul creeaza apa si pierde apa in cautarea unui echilibru. Specialistii spun ca persoanele sanatoase care beau mai mult de un litru ai jumatate de apa pe zi pierd nutrienti esentiali precum potasiu, magneziu, sodiu si cloruri.

Si totusi, sunt cateva categorii de persoane care trebuie sa se hidrateze mai bine: sportivii, supraponderalii, bolnavii de inima sau cei cu probleme renale. Ei fac exceptie, noi restul se pare ca am luat prea in serios marketingul agresiv al marcilor de apa.

Tu, spre exemplu, cum alegi sa-ti hidratezi corpul?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *