Ai pofte? Nu esti neaparat insarcinata. VEZI CE TE PASTE

Dragelor, cu poftele nu-i de gluma! Medicii spun ca aceste nevoi acute de anumite alimente ascund carente grave de vitamine, minerale sau proteine.

Ai pofte?
Asa se face ca pofta de muraturi sau de portocale si lamai anunta o gastrita hipoacida, o hepatita, o colecistita sau o hipertiroidie, iar cea de ciocolata tradeaza o carenta de magneziu sau o hipercalcemie.

Cat despre pofta exagerata de cafea, ea tebuie potolită cu… peste, pui, ficat, broccoli, ceapa si usturoi fiindca organismul duce lipsa mare de fier.

Dorinta de a manca sarat trebui tratata cu minerale, pentru ca in organism ar putea fi o hipertensiune arteriala sau o deshidratare cronica.

Pe de alta parte, ar trebuie sa ne alarmeze si pofta frecventa de lapte si branzeturi pentru ca anunta un deficit de calciu, dar poate fi si un semn al instalarii osteoporozei, al insuficientei tiroidiene sau renale.

Daca ravnim la carne grasa, sigur avem nevoie de proteine dar si de… niste analize. Ne-ar putea paste o hepatită, o anemie sau o hipertiroidie si genul asta de probleme chiar nu pot fi lasate de azi pe maine.

Un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii plaseaza Romania pe locul 2 in Europa in ceea ce priveste obezitatea feminina. In cazul asta…

Tu cum stai la capitolul „pofte”? Ceva iesit din comun pana acum?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *