Fasolea verde este o alegere foarte buna pentru o dieta sanatoasa. O poti fierbe, se poate prepara la steamer si se poate consuma semi-preparata – indiferent de cum este gatita, aceasta are un gust foarte bun si multe beneficii asupra corpului.
Va prezentam o lista cu 8 din nunemaratele beneficii ale consumului de fasole verde:
1. Controleaza nivelul zaharului din sange
Cine are nevoie de suplimente de proteine, cand fasolea verde este o sursa 100% naturala de proteine? Cand fasolea este gatita corespunzator, aceste proteine ajuta organismul sa regleze nivelul zaharului din sange – fasolea verde ajuta diabeticii in lupta cu aceasta boala.
2. Ajuta sistemul digestiv
Pentru cei care nu au un sistem digestiv bine pus la punct, fasolea verde vine in ajutorul lor. Aceasta contine fibre dietetice care au un efect natural laxativ si in acelasi timp ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.
3. Intareste inima
Fasolea verde este aliatul tau pentru o inima sanatoasa. Continutul de acid folic, o fac alegerea sanatoasa pentru bolnavii cardiaci si nu numai.
4. Corp tanar
Daca celelalte beneficii nu v-au atras pana acum, acesta poate are un impact asupra dvs. Fasolea verde contine o cantitate insemnata de antioxidanti, acestia sunt tocmai buni pentru a ne mentine celulele tinere si un corp fresh.
5. Intareste sistemul imunitar
Pe langa susbstantele mentionate, fasolea verde mai contine si cantitati din urmatoarele vitamine: B6, B1, C – aceste vitamine sunt 100% naturale si ajuta la sistemul imunitar.
6. Metabolism eficient
Pastaile de fasole verde sunt o comoara cand vine vorba de fier, potastiu, calciu si magneziu – acestea sunt foarte importante pentru metabolism.
7. Dizolva pietrele de la rinichi
Datorita continutului ridicat de fibre, fasolea verde este considerata un tratament eficient pentru dizolvarea naturala a pietrelor de la rinichi.
8. Continut caloric scazut
Daca esti genul care isi calculeaza fiecare calorie ingerata, poti considera fasolea verde prietenul tau de nadejde. Fasolea verde proaspata are un continut caloric foarte scazut, nu contine grasimi saturate si este foarte bogata in vitamine, minerale si nutrienti.