7 lucruri pe care nu le stiati despre caini

Sunt sigura ca multi dintre voi aveti caini – sunt membrii familiei, ii scoateti la plimbare, va jucati cu ei, ii hraniti etc. Cu toate ca sunteti foarte apropiati de ei totusi sunt cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le stiti.

7 lucruri pe care nu le stiati despre caini
7 lucruri pe care nu le stiati despre caini
  1. Amprenta nazala – stiati ca amprenta nazala a unui caine este la fel de unica, ca si amprentele degetelor noastre?
  2. Vederea – cainii nu vad la fel de departe cum vedem noi, dar vederea nocturna este cu siguranta mai buna decat a noastra. Cainii sunt capabili sa detecteze miscari si forme ale obiectelor mult mai bine in intuneric decat putem noi.
  3. Temperatura – temperatura corpului cainilor nostrii este mult mai ridicata decat a noastra. Ei nu au glande sudoripare pe corp cum avem noi, din aceasta cauza ei nu pot transpira pentru a mentine o temperatura a corpului mai scazuta. De aceea cand sunt in incaperi inchise sau in masina pe timpul verii, temperatura copului lor creste mai mult decat de obicei.
  4. Simtul olfactiv si auditiv – cainii au aceste simturi mult mai dezvoltate decat oamenii. Ei pot detecta sunete de la distante mult mai indepartate decat putem noi si deasemenea pot identifica si directia din care vin acestea.
  5. Singuratatea – in principiu este ok sa va lasati cainii singuri in casa fara a fi afectati de singuratate. In medie un catelus mic poate sta singur 3 ore, iar un caine adult aproximativ 6 ore.
  6. Joaca periculoasa – cainele tau poate devia intr-o joaca violenta. Poate ca s-a intamplat de multe ori sa iti urmareasca coada si sa se invarta in jurul ei pentru a o prinde – este o imagine amuzanta pentru noi, dar pentru el s-ar putea sa nu fie la fel de amuzanta daca ajunge sa si-o prinda. Incerca-ti sa ii distrageti atentia cu o jucarie sau un joc mai putin periculos.
  7. Ramasite – recomandam sa nu va hraniti cainele cu resturi de oase ramase de la mancare – acestea ii pot provoca diaree si deasemenea se poate ineca sau ranii cu aschiile ascutite de la acestea.

Tu ai caine acasa? Cum ai grija de el? Il lasi singur?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *