5 situatii in care ar trebui sa-ti folosesti cardul de credit

Card de credit - SAMPLE

Multi oameni nu au incredere in cardurile de credit si putin stiu ca este un mod de plata foarte simplu, sigur si la indemana oricui. Folosirea unui card de credit inseamna ca faci cumparaturi si sa platesti mai tarziu – banca emitenta iti ofera un imprumut pe o perioada scurta in care tu poti sa platesti cumparaturile facute.

Card de credit - SAMPLE
Card de credit - SAMPLE

Mai jos va prezentam 5 situatii in care este recomandat sa folositi cardul de credit pentru a efectua plati:

Produse scumpe – atunci cand cumparati lucruri scumpe (ex: un televizor LCD) este recomandat sa folositi cardul de credit – in acest fel puteti proba produsul inainte de a-l achizitiona propriu-zis. Daca nu se poate returna sau schimba produsul, puteti contacta banca emitenta a cardului pentru a sista plata pana rezolvati disputa cu magazinul.

Cumparaturile online – zvonurile spun ca acest tip de comert este foarte riscant… nimic mai gresit daca folositi un card de credit. Daca datele cardului dvs ajung pe maini gresite, cumparaturile ajung pe nota dvs de plata, iar daca nu le recunoasteti sau nu sunteti de acord cu ele puteti imediat sa anulati acele plati si sa emiteti un card nou.

Card de credit - Cumparaturi online
Card de credit - Cumparaturi online

Plati recurente – un card de credit este foarte util la platile recurente. Semnati un contract intre parti pentru a da voie prestatorilor sa retraga automat banii datorati direct de pe cardul de credit. De la plata utilitatilor pana la plata ratei la masina puteti folosi cardul de credit pentru a achita aceste datorii – in acest fel va asigurati ca platile sunt facute la timp si nu aveti parte de penalitati.

Plata calatoriilor – inainte sa platiti biletele de calatorie, interesati-va la banca emitenta despre asigurarile de calatorie si a bagajelor. Plata biletelor de calatorie cu un card de credit va poate aduce multe beneficii: asigurare medicala pe parcursul calatoriei, asigurarea bagajelor si a eventualelor intarzieri ale avionului sau chiar returnarea contravalorii biletelor in cazul in care zborul este anulat.

Programe de loialitate – cardul dvs de credit va poate aduce puncte sau bani inapoi atunci cand il utilizati. Banca emitenta poate derula programe de fidelizare pentru a incuraja utilizarea cardului de credit – in acest fel aveti un dublu beneficiu: sunteti „premiat” pentru cumparaturi si achitati si cumparaturile.

Multi analisti financiari recomanda sa evitam cardurile de credit, sunt totusi situatii in care folosirea unor astfel de caruduri pot aduce mai multe beneficii fata de plata cash sau cardurile de debit.

Voi aveti un card de credit, l-ati folosit vreodata in situatiile de mai sus?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *