5 lucruri pe care sa NU le faci in vacanta

5 lucruri pe care sa NU le faci in vacanta

Toata lumea asteapta vacanta si este narbadatoare sa se relaxeze pe meleaguri straine sau mioritice. Procesul calatoriei completat de entuziasm si nerabdare se pot strecura lucruri care iti pot strica vacanta, iar mai jos va prezentam 5 lucruri pe care sa NU le faci in vacanta.

5 lucruri pe care sa NU le faci in vacanta

1. NU pleca in vacanta nepregatit sau fara un plan

Poata ca multi prefera vacantele spontane sau de pe o zi pe alta, dar trebuie sa ai grija atunci cand te hotarasti la destinatie. Daca alegi o destinatie montana, asteapta-te la temperaturi mai joase sau vanturi mai puternice decat la campie. Intereseaza-te de temperaturile din zona pe care o vizitezi si pune in bagaj imbracaminte corespunzatoare.

2. NU calatoriti cu bagaje grele

Poate ca este unul dintre cele mai importante sfaturi, acela de a nu merge cu bagaje grele si voluminoase. Aminteste-ti faptul ca tu esti cel care calatoreste, nu bagajul. Pune in bagaj doar strictul necesar, astfel incat bagajul sa fie si usor si mic.

Fetelor, nu ma astept sa luati aminte de acest sfat :)

3. NU incalcati legea

Daca aveti de facut o calatorie in afara tarii este recomandat sa nu incalcati legea in niciun fel. Indiferent daca este rosu la semafor si totusi e strada libera, chiar daca cosul de gunoi este departe, va recomandam sa nu „calcati stramb” deoarece amenzile sunt destul de mari si va pot usura de tot bugetul de vacanta.

Anumite incalcari ale legilor va pot trimite chiar si in spatele gratiilor.

4. Sa NU va pierdeti actele

Identitatea dvs este foarte importanta in calatorii, de aceea aveti grija unde va puneti actele. Este recomandat sa aveti cel putin o copie de rezerva a actelor, in cazul in care le pierdeti acestea pot fi mai usor de refacut sau cel putin va puteti identifica cu ceva decat deloc.

5. NU calatoriti in stare de ebrietate

Nu spunem sa nu beti deloc alcool in calatorie, dar este mai bine pentru confortul dvs de a fi tot timpul lucid, de a fi constient de ceea ce se intampla si de a te bucura de vacanta mult asteptata. O bere sau doua cred ca sunt suficient pentru a te simti bine si de a ajunge in siguranta la hotel sau la cazare.

Tu ce alte sfaturi ai pentru calatorie?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *