3 trucuri simple pentru a alege cel mai bun fotograf de nunta

3 trucuri simple pentru a alege cel mai bun fotograf de nunta

Cel mai bun fotograf de nunta nu este definit de portofoliu, experienta si nici macar de recomandari, ci de modul in care acesta interactioneaza cu potentialul client. Aspectul comunicarii este adesea trecut cu vederea in favoarea unor alte detalii mai practice, iar in multe cazuri acesta este motivul pentru care in ciuda faptului ca fotograful ales este unul profesionist, pozele nu sunt pe placul mirilor. Explicatia acestei situatii este una simpla, care tine de definitia fotografiei. Fotografia este o arta, iar privita in acest fel devine usor de inteles de ce o imagine perfecta de nunta pentru o mireasa ii poate parea unei alte mirese total neinspirata.

Cele mai multe articole de genul ,,cum sa alegi fotograful pentru nunta,, vorbesc despre portofoliu, experienta si recomandari. Ca o alternativa la acest tip de articole, trebuie schimbat accentul de pe detaliile practice, pe intuitie si comunicare intre miri si fotograful angajat.

Trucul 1 – atunci cand se cauta un fotograf de nunta prin intermediul prietenilor si al cunostintelor, este intotdeauna o idee buna ca alaturi de recomandare sa se ceara prietenilor si albumul de nunta realizat de fotograful propus. Rasfoind un album intreg este mult mai usor de determinat daca fotografiile au acea energie si viziune ce este compatibila cu stilul si asteptarile viitorilor miri. Daca un prieten sau un apropiat recomanda un fotograf din experienta proprie, se poate profita pentru a cere mai multe detalii legate de caracterul acestuia, disponibilitatea de a respecta dorintele angajatorului, dar si despre cat de comunicativ este acesta.

Trucul 2 – atunci cand se alege un fotograf online, site-ul de prezentare al acestuia poate fi adesea inselator. Acestia vor alege cele mai reusite imagini pentru portofoliu, imagini ce nu definesc neaparat calitatea generala a tuturor imaginilor produse de acestia. In plus, site-ul nu dezvaluie multe alte detalii importante legate de modul in care acesta lucreaza, cat este de prietenos si deschis, etc. Site-urile ce contin o scurta scrisoare de intentie sau un paragraf de prezentare sunt preferabile, acestea reflectand nu doar nivelul de pregatire si profesionalism, ci si caracterul fotografului. Cel mai bun fotograf de nunta este fotograful cu care mireasa sau organizatorul evenimentului comunica cel mai bine.

Trucul 3 – intalnirea fata in fata este cel mai important aspect din intreg procesul de angajare a unui fotograf de nunta. Doar discutand si cunoscand persoana din spatele imaginilor, se poate determina cat de compatibil este acesta cu angajatorii. Acesta este momentul in care este extrem de important sa se dea o mare atentie intuitiei. Indiferent cat de impresionant este portofoliul unui fotograf sau cat de bun este pretul propus, daca ceva din atitudinea sau felul acestuia de a fi displace unuia dintre miri, este cel mai indicat ca acesta sa fie sters de pe lista. In momentele de stres extrem precum cele din timpul unui astfel de eveniment, chiar si cea mai mica nepotrivire de caracter cu o persoana cu care trebuie sa se lucreze indeaproape, asa cum este cazul unui fotograf, poate rezulta in momente neplacute.

Pentru a alege cel mai bun fotograf de nunta, este nevoie de atentie la detalii. Trebuie evitate si inlaturate influentele exterioare si ales in functie de persoana si artistul care rezoneaza cel mai profund cu stilul si preferintele mirilor.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *