3 sfaturi pentru o manichiura rezistenta

3 sfaturi pentru o manichiura rezistenta

Aplicarea ojei pe unghii poate fi o operatiune destul de indelungata si este posibil ca numai dupa cateva ore sa isi piarda din stralucire si din culoare – acest lucru este destul de frustrant tinand cont de timpul petrecut facandu-ti manichiura.

3 sfaturi pentru o manichiura rezistenta
3 sfaturi pentru o manichiura rezistenta

De acum nu ar trebui sa iti mai faci griji, urmeaza sfaturile de mai jos pentru a avea o manichiura mai rezistenta:

Curatarea

Atunci cand esti grabita sa aplici oja, uiti de faptul ca trebuie curatata bine oja sau lacul aplicat anterior.

Daca inca mai ai urme de oja veche pe unchii, acorda putin timp si curata complet aceste urme cu un dizolvant sau acetona. Chiar si in cazul in care nu se mai vad urme din oja veche, este bine sa iti cureti bine unghiile inainte de a aplica orice pe ele.

Baza / lacul

Inaintea aplicarii ojei, este bine sa aplicati pe unghii 1-2 straturi de lac de unchii special (nail base coat). Aceasta baza pentru unghii are rol de protectie si in acelasi timp face oja sa adere mai bine pe suprafata unghiei.

Dupa aplicarea bazei in straturi foarte subtirii, asigurati-va ca aceasta este complet uscata si apoi aplicati oja.

Uscarea

Cel mai bine este sa lasati oja sa se usuce natural sau in cel mai rau caz puteti folosi un uscator de unghii sau de par – dar aveti grija sa il tineti la o distanta considerabila astfel oja se poate usca prea rapid si sa inceapa sa se crape.

Un alt truc pentru o manichiura rezistenta este sa scufundati de cateva ori unghiile in apare rece. Apa rece solidifica oja aplicata si va garanteaza ca nu se va exfolia asa repede.

Deasemenea este foarte important sa aveti mainile si unghiile hidratate, astfel putei aplica zilnic crema hidratanta pe maini si unghii pentru a le mentine hidratate si elastice.

Voi ce sfaturi aveti pentru o manichiura mai rezistenta?

Arata-le si prietenilor tai!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *