10 lucruri pe care nu le stiati despre America

10 lucruri pe care nu le stiati despre America

Pentru toata lumea care este curioasa si adora lucrurile interesante despre anumite tari sau regiuni, prezentam 15 lucruri pe care nu le stiati despre America. Cititi si uimiti-va!

10 lucruri pe care nu le stiati despre America

1. Limba vorbita in Statele Unite ale Americi este engleza, dar (daca va vine sa credeti) America nu are o limba oficiala, iar in acest caz toate autoritatile au fost obligate sa vorbeasca limba engleza.

2. O lege din Nebraska spune ca nu este permis sa scuipi in vant – este probabil una dintre cele mai ciudate legi.

3. Guvernul federal al Americii este proprietarul a 32% din pamanul Americii.

4. Daca va vine sa credeti, in Pennsylvania, barbatul trebuie sa aibe consimtamantul scris al femeii pentru a putea cumpara alcool. Nu-i asa ca e cool? :D

5. Voua va place pizza? Se pare ca americanilor foarte mult – in medie, americanii consuma 350 de pizza pe secunda.

6. O alta medie facuta la nivelul Americii ne informeaza ca fiecare american detine 9 carduri de debit/credit, incluzand cardurile de la banca, utilitati, farmacii etc.

7. New Jersey este cel mai populat stat din America, cu o densitate de 459 pe kilometrul patrat. Statuia libertati este situata in statul New Jersey.

8. Temperatura maxima atinsa in America a fost de 57 grade Celsius. Aceasta temperatura a fost inregistrata in „Death Valley, California” pe data de 10 iulie 1913. Ma intreb de ce oare ii zice „Death Valley”.

9. Pe de alta parte, cea mai mica temperatura a fost atinsa in Prospect Creek (Alaska) si a fost de -62 grade Celsius.

10. Cel mai mare numar de miliardari sunt prezenti in Los Alamos, unde 9.7% dintre rezidenti sunt milionari. Nu va hazardati, sunt sigura ca au sisteme de securitate la case.

Pe tine ce te-a uimit cel mai tare?

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *